Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LA MULTI ANI, MARE! AZI, 31 octombrie este Ziua Internaţională a Mării Negre!

0

31 octombrie – Ziua Internaţională a Mării Negre

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţti, Sala Rotondă

Miercuri, 31 octombrie 2012, ora 9.30 

Miercuri, 31 0ctombrie 2012, este marcată Ziua Internaţională a Mării Negre, adoptată pe 31 octombrie 1996, în cadrul Comisiei pentru Protecţia Mării Negre Împotriva Poluării, unde s-a hotărât implementarea Planului Strategic de Acţiune pentru Reabilitarea şi Protecţia Mării Negre Împotriva Poluării, de către Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Turcia şi Ucraina.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va marca evenimentul prin demararea unui proiect educaţional adresat elevilor din clasele VII-VIII şi intitulat „31 octombrie – Ziua Internaţională a Mării Negre”. Proiectul se va derula în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2012 şi la el vor participa trei clase de elevi de la Şcoala nr.12 „Miron Costin” Galaţi, îndrumaţi de d-na profesor de biologie Kati Calciu (clasa a VIII-a A, clasa a VIII-a B şi clasa a VII-a B).

      „Marea Neagră rămâne, din păcate un ecosistem muribund. Din acest motiv trebuie să conştientizăm pericolul ecologic cu care se confruntă şi să reconfigurăm activităţile de exploatare marină pentru refacerea ecosistemului aşa cum era el acum mai bine de 50 ani. Educarea tinerei generaţii pentru un mediu înconjurător mai bun reprezintă principalul motiv pentru care organizăm acestă activitate. Sperăm ca elevii să plece după cele trei zile de proiect cu dorinţa de a păstra Marea Neagră, şi nu numai, curată şi neatinsă de poluare. Dacă ei vor învăţa să iubească şi mai mult natura, cu siguranţă vor transmite şi la alţi acest îndemn al nostru, ” a declarat muzeografa Luca Mariana, coordonatoarea proiectului educaţional.

În cele trei zile de activităţii elevii vor asimila informaţii referitoare la situaţia ecosistemului din Marea Neagră şi, nu în ultimul rând, vor participa la un concurs între cele trei clase, intitulat „Posterul Zilei Internaţionale a Mării Negre2013”. Cel mai frumos poster va fi ales din lucrările tuturor celor participanţi, lucrări din care va fi organizată şi o expoziţie la muzeu, la finalul proiectului. Activităţile din proiect se vor derula după următorul program: miercuri, 31 octombrie: clasa a VIII-a A, ora 09.30; joi, 1 noiembrie: clasa a VII-a B, ORA 10.00 şi vineri, 2 noiembrie: clasa a VIII-a B, ora 10.30.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.