La Iasi bicicletele au fost „masa critica”!

1

Peste 100 de biciclişti din Iaşi s-au intalnit vineri seara pentru o plimbare prin oras la invitatia celor de la Mai Bine. Evenimentul s-a desfasurat sub egida Masa Critica.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.

Masa Critică a fost inițiată în 1992 în San Francisco și în prezent se desfășoară lunar în peste 300 de orașe din întreaga lume. În România, Masa Critică are loc în Brașov, București, Iași, Oradea, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara, Cluj Napoca și Sibiu.

În orașul Iași, prima ediție Masa Critică a avut loc în anul 2008, însă din lipsa unei organizări unitare, acțiunea a fost întreruptă pentru un timp. În 2009 ea a fost reluată și în prezent este promovată de Asociația Mai Bine prin blogul http://criticalmassiasi.blogspot.com/. Traseul obișnuit este Rond Agronomie – Bd. Carol I – Bd. Ștefan cel Mare – Podu Roș – Splai Bahlui – Tudor Vladimirescu – Bd. Independenței – Casa de Cultură a Studenților.

“E o plimbare în masă cu bicicletele, înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele de transport nemotorizate şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a bicicliştilor care sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat”, a declarat Daniela Pălimariu, reprezentantul asociaţiei “Mai Bine”, promotoarea acţiunii.

via ziarero.realitatea.net

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Tweets that mention La Iasi bicicletele au fost “masa critica”! | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.