Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grădina Senzorială din Galaţi se redeschide pentru public

0

Grădina Senzorială de la  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi este redată în circuitul de vizitare începând de pe 15 mai 2015, de la ora 10.30. Vremea bună din ultima perioadă a permis reamenajarea aleii terapeutice din cadrul Grădinii Senzoriale, fapt pentru care aceasta se redeschide pentru publicul vizitator.

DSC_3145

Reamintim faptul că acestă Grădină Senzorială este o zonă inedită care aduce natura mai aproape de vizitator. Pe o suprafata de 750 mp s-au amenajat cinci grădini verticale, cinci alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutica – pe care publicul poate umbla…desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Vizitatorul, desculţ, va păşi peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite. Terapia continuă prin intermediul celor zece scaune de exterior din lemn (tip şezlong), pe care iubitorii de natură se pot aşeza pentru a asculta natura sau a simţi mirosul plantelor aromatice din alveolele situate la intrarea în grădină.

Această oază de relaxare este rezultatul al unui proiect finanţat de Mol România-Fundaţia pentru Parteneriat în Programul Spaţii Verzi-Componenta Spaţii Verzi Urbane 2014. Aplicantul acestui proiect îndrăzneţ este „Asociaţia Centrul de Resurse Pentru Dezvoltare 2020” în parteneriat cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi – secţia Grădina Botanică şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitătii „Dunărea de Jos” Galaţi.

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei.

DSC_3189

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.