Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Ziua Mondială a Locuirii, Habitat for Humanity România organizează BIG BUILD 2014

0

Habitat for Humanity România sărbătorește ”Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day), ce are loc în acest an pe 6 octombrie, prin BIG BUILD 2014 –  eveniment național de construcție, voluntariat și promovarea locuirii decente. Anul acesta, BIG BUILD are loc în perioada 6-10 octombrie și se desfășoară în cinci orașe din țară: Caracal, Comănești, Cluj, Beiuș și Rădăuți.

În cadrul BIG BUILD, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează, împreună cu voluntari din țară și din străinătate, locuințe și centre comunitare din zone sărace și aduce în prim-plan problema locuirii din România.

BIG BUILD FOCUS: Caracal, Ghetoul Carpați. Sub același acoperiș – 200 de adulți și copii

Peste 200 de adulți și copii, ce locuiesc în două blocuri din Ghetoul Carpați din Caracal, au nevoie urgentă de ajutor. Blocurile, construite în anii ’60, se află într-o stare avansată de deteriorare și au nevoie de renovare completă, inclusiv de instalații sanitare, electricitate și canalizare, izolare termică și de amenajare a teritoriului.

Nevoia urgentă este de a repara acoperișul celor două blocuri.

Ghetoul Carpati Caracal - Habitat for Humanity Romania (2)

Habitat for Humanity România va începe intervenția în comunitate odată cu BIG BUILD 2014. Între 6 și 10 octombrie, împreună cu voluntari din țară și din străinătate, va repara acoperișului unuia dintre cele două blocuri. Intervenția în Caracal este cuprinsă în proiectul zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune, prin finanțarea căruia se va renova unul dintre blocuri.

În aceeași perioadă au loc evenimente de construcție, voluntariat și promovarea nevoii de locuire decentă și în Beiuș (o echipă de voluntari Habitat for Humanity Irlanda de Nord va ajuta la construcția unei case pentru o familie din Șoimi), Cluj (cursuri de eficiență energetică), Comănești (construcția unei locuințe noi pentru o familie din Nicolae Bălcescu), Rădăuți (cursuri de eficiență energetică).

Încă din 1986, prima luni a lunii octombrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day). Susținători din toată lumea vor fi alături de Habitat for Humanity în proiectele speciale organizate cu această ocazie, pentru a  atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil. Habitat for Humanity Internațional și ONU au semnat recent un memorandum pentru a promova împreună soluțiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy și conștientizare.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin filialele sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Cumpăna și Craiova, Habitat for Humanity România a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

Despre zefiR

Proiectul zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune este inițiativa unui consorțiu coordonat de Terre des Hommes și format din Amare Rromentza, Agenția Împreună, Fundația PACT și Fundația Pestalozzi ca parteneri principali și Habitat for Humanity România și SASTIPEN ca prteneri asociați. Prin acest proiect, consorțiul dorește să îmbunătățească accesul la educație și sănătate pentru peste 20.000 de persoane care trăiesc în mediul rural și urban mic din 12 comunități din județele Dolj (Amărăștii de Jos, Bârca, Filiași, Negoi), Gorj (Baia de Fier, Bumbești-Jiu, Polovragi, Târgu-Cărbunești) și Olt (Caracal, Grădinari, Piatra Olt, Slatina). Persoanele vizate prin proiect aparțiun unor grupuri vulnerabile, în special romi, cu precădere femei, tineri și copii.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. www.zefirincomunitate.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.