Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caricaturistul Costel Pătrășcan vine la Noaptea Muzeelor literare ieșene

0

Sâmbătă, 21 mai, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, în Galeriile Pod-Pogor va avea loc un eveniment cu renumitul caricaturist Costel Pătrășcan. Astfel, vizitatorii se vor putea bucura de expoziția „18.000 de secunde de Caricatură” semnată de Costel Pătrășcan, iar de la orele 19:19, 20:20, 21:21, 22:22, 23:23 artistul va comenta o serie de videoproiecții de caricaturi.

Costel Pătrășcan este unul dintre cei mai renumiți caricaturiști români, colaborând cu ziare precum Academia Cațavencu, Adevărul, Evenimentul Zilei, Cotidianul, România literară, Plai cu boi etc. De-a lungul carierei sale a primit 41 de premii internaționale în Japonia, Croația, Macedonia, Franța, Germania, Taiwan, China, Canada etc. și 72 de premii naționale. A organizat 81 de expoziții în țară, 4 în străinătate și este inițiatorul „Salonului internațional de caricatură” de la Brăila, aflat la cea de-a zecea ediție.

Caricatura C Patrascan - Noaptea Muzeelor

Despre Costel Pătrășcan, Alex Ștefănescu spune:„Oamenii lui sunt simpatici chiar dacă nu e vorba de o idee umoristică, te uiti la figurile făcute de el şi îţi vine să rậzi cu simpatie. In afară de asta, mai îmi place talentul lui literar, ştie să folosească resursele secrete ale cuvintelor romậneşti, să caute un al doilea sens cu totul neaşteptat .”, iar Cristian Bădiliță apreciază caricaturile lui Costel Pătrăşcan ca fiind „ nişte haiku-uri pline de savoare, dar învăluite într-o anumită melancolie”.

Expoziția „18.000 de secunde de Caricatură” găzduită de Muzeul Național al Literaturii Române Iași va debuta la Noaptea Muzeelor și va putea vizitată până la data de 31 mai 2016.

Mai multe detalii și programul complet al Nopții Muzeelor literare se află pe pagina de Facebook a MNLR Iași.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.