Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Afaceri ecologice la Buzău

0

Ai o maşină de spălat stricată? Sau un aragaj vechi? Casetofonul de 20 de ani este încă în podul casei? Aspiratorul tuşeşte în dormitor? Acum echipamentele electrice şi electronice vechi au o şansă de reciclare. Cea mai mare fabrica de tratare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din Europa de sud-est este – mai nou – la Buzău! Ştirea completă este pe site-ul responsabilitatesociala.ro

„UniCredit Tiriac Bank a finantat o fabrica de reciclare a deseurilor electronice.
Banca a sprijinit cu 4,63 de milioane de euro cea mai mare fabrica de acest gen din Europa de sud-est.

UniCredit Tiriac Bank a acordat GreenWEEE International o finantare de 4,63 de milioane de euro pentru deschiderea, la Buzau, a celei mai mari fabrici de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din sud-estul Europei. Proiectul este primul de acest gen finantat de UniCredit si demonstreza interesul bancii pentru finantarea afacerilor ecologice. Rasvan Radu, Presedintele Executiv al UniCredit Tiriac Bank, a explicat motivele investitiei: “Dorim sa integram progresiv in Romania finantari pentru industrii durabile si nepoluante, facilitatea pentru GreenWEEE fiind prima de acest gen. In prezent, ne propunem sa desfasuram o campanie nationala de finantare a consiliilor locale si judetene si a companiilor private preocupate de implementarea proiectelor cu impact benefic asu pra mediului.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.