Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația MaiMultVerde în parteneriat cu Asociația Bicazul Nostru și Asociația ECO Piatra Teiului vă invită la acțiunea de ecologizare „Împreună curățăm lacul Izvorul Muntelui”

0

Asociația MaiMultVerde în parteneriat cu Asociația Bicazul Nostru și Asociația ECO Piatra Teiului organizează sâmbătă, 18 septembrie, acțiunea de ecologizare „Împreună curățăm lacul Izvorul Muntelui”, parte din proiectul „Bicazul Cu Apele Curate”.

Lacul Izvorul Muntelui este cunoscut ca o zonă turistică foarte atractivă, declarată rezervație naturală acvatică în anul 2000. Din păcate, în această zonă se acumulează adesea cantități uriașe de deșeuri, mai ales după perioade cu ploi torențiale, când debitele râurilor cresc semnificativ. În linkul de mai jos veți găsi câteva fotografii de la fața locului, este absolut incredibil cum arată acum această zonă! Nu putem lăsa lucrurile așa.

Pe 18 septembrie, începând cu ora 09:00, vom curăța punctele critice ale malurilor din jurul lacului Izvorul Muntelui – Potoci, Ruginești, Baicu, Secu. Avem nevoie de oameni cu spirit civic și drag de natură care să vină alături de noi și să ne ajute să facem curățenie.

Programul zilei arată astfel:

  • 9:00 – 9:30, Portul Nou – întâlnirea și echiparea voluntarilor.
  • 9:30 – ne îmbarcăm pe vaporul Reșița.
  • 9:30 – 14:00 – ecologizare.
  • 14:00 – întoarcere.

Participarea la eveniment se va face pe bază de înscriere în acest formular: https://forms.gle/2YR2EAW21WdXvVDX9

Proiectul „Bicazul cu apele curate” face parte din programul național „Cu Apele Curate”. Ulterior, în cadrul acestui proiect vom implementa o serie de modele de bună practică pentru prevenirea poluării cu plastic a apelor a Lacului Izvorul Muntelui – de la campanii de informare și evenimente comunitare, până la testarea și folosirea unor soluții tehnologice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.