Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se caută următorii inovatori români ai industriei locale de IT. APLICĂ PÂNĂ ÎN 27 februarie 2013!

0

12 echipe de studenți din facultăți tehnice vor intra într-un program de 4 luni în care pot experimenta și dezvolta o ideea de produs/aplicație pe care o au, sprijiniți de mentori cu experiență din industria IT&C.

Proiectul se numește Innovation Labs și încurajează și cultivă gândirea centrată pe produs și spiritul inovativ al tinerilor din facultăți tehnice, completându-l cu noțiuni de leadership, marketing, management sau cercetare de piață.

 Innovation Labs

Andrei Pitiș – angel investor și Președinte al Asociației Naționale a Industriei de Software, Radu Georgescu – CEO Avangate, Monica Ene Pietroșanu – R&D Country Manager Intel România, Daniel Gârlașu – Sales Manager Oracle România, Todi Pruteanu – Business Strategy Manager Microsoft România, Vladimir Oane – cofondator UberVu, Razvan Rughiniș – profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare sunt doar câțiva dintre mentorii care vor fi alături de noua generație de inovatori români în IT în cadrul proiectului Innovation Labs.

Dacă ești student și ai o idee de aplicație pe care vrei să o vezi dezvoltată, înscrie-te în cel mai mare hackathon organizat anul acesta în Universitatea Politehnică: Innovation Labs Hackathon.

Pe 2 martie 2013, peste 100 de studenți vor intra într-un maraton de 24 de ore de programare și incubat idei din domenii precum sănătate, jocuri, lifestyle și fitness. Cele mai bune 12 echipe vor merge mai departe și se vor alătura unui program de mentorat care va dura 4 luni. Înscrierile se pot face până pe 27 februarie 2013, completând formularul de pe www.innovationlabs.ro/applynow

 

Proiectul Innovation Labs este un proiect comun al TechSoup România și TechLounge, realizat cu sprijinul Microsoft România.

Partnerii proiectului sunt: Adobe Systems România, Electronic Arts România, Intel România, Ixia România, Good Afternoon, Revo Solutions Games, Ubisoft București, Universitatea Politehnică.

Parteneri media ai proiectului: DasCloud, Adevărul.

poster Hackathon 50x70

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.