Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima racheta romaneasca! (update 15 noiembrie ’09)

2

UPDATE: duminică, 15 noiembrie 2009

ARCA a anulat pentru a treia oară lansarea primei rachete spaţiale româneşti anunță realitatea.net

„Asociaţia Româna pentru Cosmonautică şi Aeronautică trebuia să lanseze astăzi prima rachetă românească. A treia încercare de lansare a fost însă anulată. Constructorii au spus că în maxim două-trei luni vor lansa prima rachetă spaţială construită de români.”

UPDATE: sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Prima rachetă românească va fi lansată azi!

hotnews.ro actualizează permanent informațiile despre această performanță românească extraordinară! Informații despre acest eveniment sunt și pe site-ul realitatea.net

ARCA a anulat pentru a treia oară lansarea primei rachete spaţiale româneşti anunță realitatea.net

Asociaţia Româna pentru Cosmonautică şi Aeronautică trebuia să lanseze astăzi prima rachetă românească. A treia încercare de lansare a fost însă anulată. Constructorii au spus că în maxim două-trei luni vor lansa prima rachetă spaţială construită de români.

Prima rachetă românească va fi lansată în curând!

skyRacheta se află la bordul unei nave care a plecat în largul Mării Negre, iar lansarea va avea loc în curând, într-o zi cu soare puternic pentru că energia solară are un rol extrem de important în propulsia acestei rachete.

La acest proiect, cercetătorii au lucrat 20 de ani, iar un aspect deosebit de important pentru noi este că motorul rachetei este de concepţie românească în totalitate. Această veste extraordinară pentru România este cu atât mai importantă cu cât proiectul presupune şi inovaţii interesante în industria aerospaţială!

„Combustibilul de fapt se bazează pe o soluţie ingenioasă a acestor cercetători: este apă oxigenată într-o proporţie de 70%, foarte puternică”, a precizat Sorin Learschi, de la Comandamentul naval pentru realitatea.net

„Urmărim un dublu obiectiv: primul este acela de a lansa prima rachetă spaţială românească, iar al doilea obiectiv este acela de a realiza prima lansare în cadrul competitţei de 30 de milioane de dolari, Google Lunar X Prize”, a declarat Dumitru Popescu.

Despre acest proiect foarte special pentru România şi despre ARCA (Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică) poţi să citeşti şi în articolul „Ce inseamna ARCA Lunar?”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.