Poveste de viață: Nicolas

0

Nicolas* avea rezultate slabe la școală atunci când a ajuns la noi, la unul din Centrele de Zi din Ploiești, în urmă cu aproape trei ani. Era clasa a treia și risca să repete clasa.

A învățat să scrie și să citească și am început să recuperăm împreună. La centru a putut învăța în liniște, a putut învăța după ce-a mâncat o masă caldă, după ce a vorbit cu un specialist care i-a oferit toată grija și răbdarea de care are nevoie. Pentru că avea probleme comportamentale, am lucrat mult cu el și, dintr-un copil cu un limbaj și un comportament neadecvate față de colegii săi, care a pus mult la încercare răbdarea educatorilor, a devenit un copil care relaționează bine cu copiii de la centru și de la școală.

Nicolas și-a descoperit multe talente de când a venit aici. Este pasionat de sport și îi place să joace ping-pong și fotbal. Este foarte activ și îi place să participe la competiții sportive. Tot aici a mers pentru prima dată în tabără la mare, nu o mai văzuse până atunci, dar și în excursii pe care familia nu și le-ar fi permis vreodată.

Nicolas mai are doi frați mai mici și locuiește într-o singură cameră cu mama și bunica, acolo mănâncă, acolo doarme și își face temele. Când a intrat în program, pe lângă ajutorul pe care i l-am oferit pentru a continua școala, i-am ajutat familia, le-am dus alimente, produse de igienă, medicamente și haine pentru copii.

Acum, el are 11 ani, a crescut frumos și, deși este copil, visează să termine liceul ca să-și ajute mama și bunica când va crește.

Copii ca Nicolae trăiesc în sărăcie în multe comunități din România. Mulți dintre ei își văd părinții luptându-se pentru a pune ceva pe masă și visează să-i ajute când vor crește mari.

Am creat Centrele de Zi CONCORDIA să ajutăm copiii din medii vulnerabile să rămână la școală și să crească alături de părinți. Și le rămânem aproape până când aceștia vor putea să își aleagă propriul drum în viață, până vor fi bine.

Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului „Educație pentru toți copiii, Ediția 2“, proiect finanțat de PEPCO Romania.

#PEPCOSustineEducatia #PEPCOEducatiePentruTotiCopiii #PEPCORomania #CentreZi #CONCORDIA

*Numele nu sunt reale, pentru a proteja identitatea copiilor

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.