Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În 2013, vor fi donate încă 1000 calculatoare prin intermediul programului ASSOCLIC

0

 Ateliere Fără Frontiere lansează programul ASSOCLIC 2013

Cele mai bune proiecte din 2012 au fost premiate ieri, în cadrul ”Hall of Fame” Assoclic. În 2013, vor fi donate încă 1000 calculatoare prin intermediul programului ASSOCLIC

Ateliere Fără Frontiere lansează programul ASSOCLIC pentru 2013, în cadrul căruia vor fi donate, în două etape, încă 1000 de calculatoare recondiționate în atelierul propriu. Programul ASSOCLIC pentru anul acesta a fost anunțat în cadrul evenimentului ”Hall of Fame” Assoclic, unde s-au premiat proiectele cu cel mai mare impact din 2012. Selecția s-a făcut din 184 proiecte înscrise în program, iar cei trei câștigătorii sunt: Asociația Authelp Harghita (Miercurea Ciuc) și Asociația Dincolo de Tăcere (Galați), care folosesc calculatoarele pentru dezvoltarea abilităților copiilor cu autism, dar și Centrul de plasament Sfântul Ștefan (Perișoru, jud. Călărași), care utilizează calculatoarele Assoclic pentru a promova accesul la informație și ocuparea forței de muncă a 110 copii și tineri aflați în această comună izolată.

Pentru prima etapă ASSOCLIC lansată astăzi, Ateliere Fără Frontiere a alocat 500 de calculatoare pentru care pot aplica organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

Patrick Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fără Frontiere: “Ne-am însușit misiunea de reducere a decalajului informatic și, de aceea, în fiecare an alegem să donăm calculatoare către proiecte educaționale. Începând din acest an, am lanasat Assoclic Hall of Fame, o modalitate de recunoaștere a acelor proiecte laureate în anul precedent și care au avut cel mai mare impact în rândul beneficiarilor cu care ei lucrează.”

Termenul limită de înscriere pentru prima etapă ASSOCLIC este 3 aprilie, urmând ca proiectele să fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fără Frontiere. Rezultatele primei etape vor fi afișate pe 29 aprilie. Formularul de cerere și toate informațiile sunt disponibile pe www.assoclic.ro.

 

Partenerii proiectului Assoclic: ECOTIC,  SNAPSHOT by McCann PR, Microsoft.

Acest proiect este susținut și de: Camera Franceză de Comerț, Camera de Industrie și Agricultură în România (CCIFER), RSC, România Pozitivă, Știri ONG, Fundația EOS, NESsT, Centras, Ce-Re, TechSoup.

Partenerii strategici ai Ateliere Fără Frontiere sunt: Apa Nova București – Veolia ; BRD – Société Générale și  Carrefour România.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, puteți urmari pagina de Facebook:  facebook.com/atelierefarafrontiere și contul de Twitter:  twitter.com/AFF_Romania

AFF-1

Despre Assoclic

Assoclic este programul național de donații de computere al  Ateliere Fără Frontiere, care, din 2008 și până în prezent, a dotat peste 3000 calculatoare recondiționat la mai mult de 500 de structuri din întreaga țară, oferind celor aproape 59.000 de beneficiari ocazia de a utiliza calculatoarele pentru educație, integrare și dezvoltare personală.

Despre Ateliere Fără Frontiere România

Ateliere Fara Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.