Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deșteptarea primăverii

0

În sfârșit a venit! E aici! Primăvara… pregătiți-vă eșarfele colorate, sacourile ecosez și beretele, pentru că nu e timp de pierdut! Datorită sosirii primăverii și poate nu doar atât, evenimentele culturale s-au înmulțit simțitor, destul de greu am reușit o selecție pentru această săptămână. După ceva deliberări, am izbutit să facem totuşi o listă.

Rezultatele unui proiect ambițios și complex pot fi admirate de vineri, 11 martie, în cadrul expoziției organizate la CCG Timișoara, pe Dunăre în jos, o călătorie fotografică de-a lungul Dunării. Un grup de copii cu vârste până în zece ani, au reușit să depășească granițele țărilor în care locuiesc prin proiectul comun al unor aparate foto ce au călătorit între Germania și Bulgaria, trecând prin Austria și România pentru a fotografia fluviul.

Desteptarea primaverii - articol evive

Triplu eveniment desfășurat la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”, Marius Oprea, conferință, film, lansare de carte, expoziție. Tema conferinței, de ce nu mai avem nevoie de comuniști, este înconjurată de prezentarea filmului documentar “Vânătorul de comuniști”, lansarea cărții omonime și prezentarea expoziției “Numitorul comun – moartea”.

Sâmbătă 12 martie, mai pe seară sunteți invitații lui Horia Crișovan, Teo Milea și Mario Florescu la vernisajul expoziției  La femme. Pe acorduri de pian și chitară puteți admira frumoasele  fotografii, ale lui Raul Ursu într-un cadru foarte intim și cald al Enotecii de Savoya.

Tot sâmbătă aveți opțiunea vizionării unei premiere a TNT, un spectacol de Frank Wedekind, Deșteptarea primăverii. Regizorul piesei, arădeanul Cristian Ban, a avut o ascensiune fulminantă de la debutul său în teatru, acum doar trei ani, el aflându-se în acest moment la a treia colaborare cu Teatrul Național Timișoara.

Un început frumos de săptămână se arată, alături de actorul Ion Caramitru și violonista Ioana Voicu Arnățoiu, în spectacolul Memoria rezisteței , desfășurat cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la lansarea Proclamației de la Timișoara. Punctul principal al evenimentului este conferința “Memorialistica gulagului românesc”, susținută de conf.univ.dr Vasile Docea. Evenimentul va avea loc luni, 14 martie la Biblioteca Centrală Universitară “Eugen Todoran”.

Clubul Daos din Timișoara a început să găzduiască o serie de evenimente mai mult sau mai puțin culturale, alături de binecunoscutele concerte sau party-uri. Astfel se face că marți, 15 martie, aici va avea loc vernisajul expoziției Himalaya mea, a binecunoscutului împătimit al expedițiilor montane, Cristian Tzecu. Pe lângă această pasiune, Tzecu este foarte interesat de fotografie și film, el documentându-și atent fiecare expediție. Sunt sigură că și de această dată a reuşit să surprindă momente impresionante pe umerii vârfurilor escaladate.

Începând de joi, 17 martie și până în data de 23 martie, are loc a doua ediție a Săptămânii culturii la Timișoara. Evenimentul, organizat de Noua Acrololă și Consulatul Peru, va avea ca temă civilizațiile precolumbiene. Veți putea asista la prelegeri despre civilizația maya și aztecă, ateliere de pictură și modelaj, și chiar un bal mascat pe teme precolumbiene. Organizatorii au găsit chiar și o formație de muzică tradițională, Sin Fronteras. Pregătiți-vă așadar pentru o săptămână foarte colorată, dar și foarte bine documentată. Poate vom afla și ultimele noutăți cu privire la calendarul mayașilor și “coincidența” din 2012. Toate evenimentele vor avea loc la Cercul Militar din Piața Libertății.

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.