Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Culoare moldoveneasca

3

Ce-ți spune Bacăul la prima vedere? Când ai fost ultima dată la o plimbare prin Bacău? Dacă nu cumva ești chiar locuitor al acestui oraș…

Culoare este un cuvânt interesant pentru Bacău! Orașul începe să aibă culoare. Culoare de curat, culoare de normalitate, culoare de mâncare bună, culoare de oameni zâmbitori, culoare de săniuțe, culoare de renovare, culoare de sărbători de iarnă!

bacau-centruCuloare de lumină!

Dacă vizita ta este în sezonul de iarnă, în preajma sărbătorilor, lasă-te surprins de culorile beculețelor ornamentatale. O să te bucuri și de căsuțele de epocă frumos dichisite la șosea, de copii jucăuși, de un pahar de vin și de mâncare gustoasă cum bine știu moldovenii să facă!

Bacăul începe să trăiască prin culoare. Este adevărat că pe alocuri amestecul cromatic de blocuri de la bulevard nu este foarte inspirat, dar chiar și așa, orașul pare că își dorește civilizație urbană. Pare că dorește lumină. Și nu numai pe stradă.

Casele cu iz arhitectural clasic românesc respiră aer liniștit în grija străduțelor ascunse de blocurile epocii apuse. Acestea, în griul indiferenței lasă loc suratelor proaspăt reciclate, toate matematic așezate la șosea în așteptarea paradelor industriale de altădată.

Oamenii sunt prietenoși, așa cum ești anunțat la fiecare incursiune pe meleaguri moldovenești, iar locurile bune sunt accesibile. Un hotel curat și destul de elegant este aproape de centru: hotel Dumbrava, iar pentru un „masala tea” poți să încerci o vizită la Cafe de Theatre, str. Nicolae Bălcescu nr. 6 (telefon: 0234.510.055).

Bacăul pare să-și ascundă farmecul în detalii și în culori, evident dacă dorești să le vezi. Orașul pune la dispoziție paleta de nuanțe, ochiul turistului de ocazie trebuie doar să facă compozitul. De culoare.

La bună plimbare și culoare!
RomaniaPozitiva, decembrie 2009, în prag de sărbători.

(foto Florin Ghindă, decembrie 2009)

pom-de-craciun

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. Pingback: Orasul Bacau, un oras plin de culoare | Lume Buna

  2. avatar

    Am trecut pe acolo de mai multe ori si-ntotdeauna mi-a facut o impresie buna atât orasul cât si oamenii. Si dupa cum scrieti si în acest articol, se simte dorinta oamenilor de curat, de ordine, de prospetime si asta se vede atât în arhitectura imobilelor si a locuintelor, cât si în intentia de a amenaja cât mai frumos spatiile verzi. Si daca tot vorbeati de epoca industriala „apusa”, eu cred ca ea ar trebui sa reînvie pentru ca toti oamenii sa fie multumiti si sa se poata întoarce din strainatate pe la casele lor! Românii îsi doresc locuri de munca la ei în tara, dar care sa fie mai bine platite si sa le poata asigura un trai decent pentru întreaga familie; ei îsi doresc sa traiasca în comunitati bine organizate în care sa se simta ca se face ceva, ca misca ceva, ca exista cultura si interes pentru arta, pentru stiinte, pentru cercetare, pentru frumos; oamenii vor sa vada si sa se asigure ca România avanseaza si ca ea va fi capabila sa ofere un viitor generatiei tinere!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.