Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au început înscrierile la competiţia internaţională Şcoli europene pentru o planetă vie

0

WWF anunţă lansarea celei de-a patra ediţii a concursului Şcoli europene pentru o planetă vie, organizat împreună cu Fundaţia ERSTE. Peste 2000 de elevi şi 90 de profesori din 11 ţări au răspuns, până acum, iniţiativei WWF de a proteja natura şi viitorul Europei.

Proiectul Şcoli europene pentru o planetă vie are la bază ideea că școala trebuie să fie un loc în care toată lumea se gândește la binele celorlalți și la un viitor cât mai bun și mai curat, pe o planetă în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În afară de tainele cifrelor și ale literelor, școala trebuie să le ofere copiilor bazele unui simț civic dezvoltat, ale unei responsabilități față de mediul și comunitatea în care trăiesc.

 

Susținut de Fundația ERSTE, proiectul reuneşte elevi de 12-16 ani şi profesori din 11 ţări din regiune: Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina.

Anul acesta, printre cei patru câştigători ai competiţiei s-a numărat Şcoala Europeană Bucureşti, care a impresionat juriul prin proiectul GRRREEN (Go, Reduce, Reuse, Recycle, Everything, Everywhere, Now). Elevii Şcolii Europene, în vârstă de 12 ani, au ales să se concentreze, aşa cum sugerează şi numele proiectului, pe tema reciclării. Ei au organizat evenimente de promovare şi  informare în grădiniţe, au iniţiat evenimente publice, s-au întâlnit cu politicieni şi au oferit interviuri în presa locală, prin care au transmis mesajul GRRREEN.

Şcolile şi liceele din România sunt invitate să se înscrie în competiţia 2011-2012, prin trimiterea, până pe 15 septembrie, a unei scrisori de motivaţie şi a unui formular ce poate fi descărcat de pe blogul proiectului: http://schools.foralivingplanet.eu. Aplicaţiile sunt aşteptate la adresa dcaratas@wwfdcp.ro.

Pănă la sfârşitul anului şcolar viitor, elevii vor implementa proiecte dedicate conservării naturii, abordând una din temele propuse de organizatori: „Amprenta ecologică” (consumul şi efectele globale ale consumului), „Dunărea” (linia vieţii Europei) şi „Cetăţenie activă“ (Fii activ şi motivează-i pe ceilalţi), urmând ca cele mai bune proiecte să fie premiate cu o tabără.

În luna octombrie a acestui an, profesorii şi elevii selectaţi pentru competiţie vor participa la Academia WWF & Fundatia ERSTE, ce va avea loc în Austria, în cadrul căreia un profesor şi un elev din fiecare echipă vor beneficia de o instruire care le va fi de folos în implementarea proiectului. În iunie 2012, câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul evenimentului final, la Bucureşti, iar tabăra pentru câştigatori va fi organizată într-un Parc Național din România, în septembrie 2012.

 

Despre WWF

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre Fundaţia ERSTE

În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste oesterreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii Austriacă. În prezent, Fundaţia ERSTE deţine 25,3% din capitalul social al Grupului Erste. Fundaţia investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea  societăţii civile din Austria şi Europa Centrală şi de Sud- Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere  informaţii despre istoria recenta a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a 3 programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.