Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ALERTĂ: Granturi de 100.000 de euro pentru proiecte de educație financiară și dezvoltare urbană

0

ING Bank lansează o competiție de proiecte destinată organizațiilor non-guvernamentale. Compania dorește să finanțeze proiecte de educație financiară și dezvoltare urbană. Valoarea unui grant este de maximum 25.000 de euro, urmând a fi finanțate cel puțin patru proiecte.

ING_logo

Publicul urban – principalul beneficiar al iniţiativelor ONG-urilor.

ING Bank România lansează organizațiilor non-guvernamentale invitația de a înscrie în competiţie proiecte de educație financiară și dezvoltare urbană. Compania dorește să finanțeze inițiative care își propun creșterea nivelului de educaţie financiară a publicului larg (indiferent de vârstă), contribuind la o mai buna înţelegere a produselor bancare şi a principiilor de bază în administrarea finanţelor personale (direcția educație financiară) și/sau proiecte care își propun să îmbunătăţească viaţa în mediul urban (proiecte de amenajare a spaţiului urban, de conservare a patrimoniului, de dezvoltare a turismului urban etc.) (direcția dezvoltare urbană).


Organizațiile neguvernamentale interesate de această competiție pot găsi informații despre criteriile de eligibilitate, criteriile de evaluare şi procedura de înscriere pe site-ul www.ing.ro, secțiunea CSR. Ultima data de înscriere este 25 octombrie 2013.

Proiectele înscrise trebuie să abordeze aspecte relevante ale domeniilor stabilite.

Direcțiile de implicare în comunitate ale ING Bank România au fost stabilite de către stakeholderii noști, în urma unui studiu pe care l-am realizat în urmă cu doi ani. Investim, așadar, în proiecte de educație financiară și antreprenoriat, educație pentru copiii proveniți din familii dezavantajate social și dezvoltare urbană. Ne dorim să finanțăm proiecte care abordează probleme relevante ale societății românești și care, într-un mod inovativ și eficient, reușesc să aibă un impact real, declară Iosefina Frolu, Head of Corporate Communication ING Bank.

 

În 2012, banca a sprijinit proiectul educaţional al Asociației Oricum, Manifesto, având ca beneficiari liceenii din 13 oraşe ale ţării. În direcția educației pentru copii proveniți din medii dezavantajate, ING Bank sprijină în 2013, pentru al doilea an consecutiv, proiectul Hai la școală! al UNICEF, care își propune să reducă abandonul școlar. Tot pentru al doilea an consecutiv, compania susține proiectul Turnul de artă al Asociației Make a Point, care își propune să transforme turnul de apă al Postavăriei din sectorul 2 al capitalei într-un spațiu artistic.

Angajații ING Bank, încurajați să susţină cauze sociale

Totodată, pentru a încuraja și susține implicarea angajaților săi în comunitate, compania organizează de două ori pe an o licitație internă pentru proiecte derulate de organizații neguvernamentale. Angajații ING Bank înscriu în competiția “Adoptă un proiect” inițiative sau cauze în care cred și pe care vor să le susțină, apoi colegii le votează pe cele mai relevante. Proiectele cu cele mai multe voturi primesc finanțare de maxim 5.000 EUR fiecare. Organizațiile câștigătoare sunt, totodata, susținute ulterior prin acțiuni de voluntariat. În aprilie 2013, la prima ediție a proiectului, câștigătoare au fost Organizația Umanitară Concordia, Asociația Touched România, Fundația Baylor Marea Neagră și Fundația Copii în Dificultate.

ING Bank deţine o poziţie solidă pe piaţa bancară românească, oferind o gamă completă de servicii financiare. Din 1994 şi până în prezent, ING Bank şi-a dezvoltat operaţiunile într-un ritm susţinut, prin diversificarea portofoliului de produse şi al celui de clienţi, prin lansarea de noi divizii de servicii şi prin extinderea teritorială. În prezent, ING Bank are peste 200 unităţi bancare pentru companii și persoane fizice.

ING România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză care oferă servicii bancare, de asigurări şi de management al activelor unui număr de peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări. Cu un personal de peste 130.000 de angajaţi, grupul cuprinde o gamă diversă de companii, care îşi deservesc clienţii sub numele ING.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.