Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„A-nceput de ieri sa cada cate-un fulg” la noi in vest

0

Ningeeee! Spre bucuria tuturor, de câteva zile Timișoara este acoperită de zăpada. Copaci albi, băncuțe sub omăt, fulgi sclipitori, ne încântă aproape în fiecare zi. Să rămânem deci, în partea frumoasă și latura pozitivă a acestui fenomen, fără a ne gândi la utilajele de dezăpezire, la țurțurii de la streașină sau la frigul din calorifer.

Dacă încă mai reușiți să vă strecurați afară, printre nămeții timișoreni, vineri, 17 decembrie, la Muzeul de Artă  Arad va vea loc vernisajul expoziției kinema ikon 7010. Expoziția prezintă activitatea grupării ce inițial s-a chemat Atelier 16, de la arta contemporana experimentală, si până la creația digitală. Deși gruparea Kinema Ikon a fost în mare măsură una elitistă, toți activanții fiind cadre didactice, arhitecţi, ingineri sau specialiști în calculatoare, activitatea sa a trecut testul suprem –  timpul. Activând de peste 30 de ani, au reușit să adune o cantitate impresionantă de material, și au rezistat până și presiunilor comuniste. O istorie impresionantă și bine documentată a unui fenomen în plină expansiune în domeniul artelor vizuale.

Revenind pe meleagurile noastre, la Timișoara, teatrul Thespis pune în scenă la Casa Studenților, piesa “Romeo si Julieta”. Când natura era în floare, păsărele murmurau printre crenguțe, si afară era, cum altfel, vară, TNT a pus în scenă acestă piesă în fața Sălii 2… în parc. O versiune absolut reușită și un cadru ușor ca “visul unei nopți de vară”. În contrapartidă, deși nu în zăpadă (tehnic ar fi fost ceva mai greu de realizat) actorii de la Thespis vor interpreta o adaptare mai aparte a celebrei piese, cu patru Romeo și patru Juliete.

Legat de Teatrul Thespis, trebuie menționat, faptul că ei aduc un omagiu mentorului lor, Lelu Bihoi, ce a inițiat în 1994 o săptămână de teatru care să ne reamintească tuturor idealurile Revoluției din ’89 și să ne forțeze macar o scurtă perioadă la introspecție. Saptamana de teatru Diogene V. Bihoi , debutează astfel în data de 16 decembrie, şi până în data de 22, aveți ocazia să urmăriți 11 spectacole de Cehov, Marin Sorescu sau Eugen Ionesco. Personal, asteptăm cu nerăbdare premiera “Anunciul”, semnată Ciprian Irimieș, un “thespisian pur sânge”. Pentru cei familiarizați cu lumea teatrului, sau tinerilor aspiranți, le recomandăm participarea la atelierul de teatru susținut de regizorul Bogdan Ulmu.

Pe final, o veste bună pentru toate domnișoarele, care printr-o tragică eroare, nu au reușit să-l întâlnească pe designerul lor favorit, la mall. Dl Botezatu revine la Timișoara! Și nu oricum. Cu trei vieți și o pedeapsă! Nu va lăsați păcălite, nu e vorba de vreun joc video născocit peste noapte, ci despre primul volum din viața zbuciumata a creatorului.

Nouă nu ne rămâne, decât să vă încurajăm să vizitați târgurile cu decorațiuni pentru Crăciun, să plecați acasă cu ceva realizat chiar de voi, ad hoc (chiar și săptămâna trecută Cloud Factory organiza un astfel de târg) și să vă bucurați împodobind bradul de Crăciun. La urmă, şi aproape cel mai important lucru: scrieți-i lui Moș Crăciun o scrisoare și expediați-o prin Poșta Română în Finlanda, la Rovaniemi. Vă asigurăm că Moșul e old school…

PS: Mulţumim Bianca si evive.ro!

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.