Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

7 refugii montane construite sau reabilitate in Retezat!

1

Retezatul este una dintre cele mai apreciate zone montane din ţară. Aşa cum spun şi salvamontiştii, turişti din toată ţara vin aici şi, odată ce au venit, cu siguranţă aleg să se reîntoarcă în zonă. Via Ştiri Locale am aflat veşti bune despre construcţia sau reabilitarea a 7 refugii montane în Retezat! Un articol în acest sens a fost publicat de Ziarul Văii Jiului.

munte-in-ceata„Consiliul Judeţean Hunedoara a investit peste 3 milioane de lei pentru reabilitarea a 7 refugii montane în Retezat. Lucrările au fost demarate de Serviciul Salvamont încă din luna septembrie. Acestea nu sunt finalizate, dar până la finele anului – dacă vremea va permite – refugiile vor fi pregătite pentru turişti.

Momentan adăposturile de la Stâna de Mori şi Baleia sunt finalizate în proporţie de 90 la sută, iar cel de la Paltina în proporţie de 75 la sută. Pe lângă aceste adăposturi vor mai fi reabilitate baza Salvamont de la Râuşor şi cele două refugii de la Poiana Pelegii şi Bucura. La Buta va fi construit un refugiu, până acum aici neexis­tând unul.” citează Ziarul Văii Jiului.

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: 7 refugii montane in Retezat | Lume Buna

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.