Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntariatul care te duce departe

0

 Noul an universitar a inceput in forta pentru AIESEC Arad, care a dat startul zilele trecute campaniei de recrutare. Elevii si studentii au acum ocazia sa se alature celei mai mari si ambitioase organizatii de studenti din lume.

Incepand de saptamana aceasta, AIESEC Arad a deschis aplicarile pentru noi membri in organizatie. Tinerii cu varste intre 17 si 30 ani sunt invitati sa descopere experienta AIESEC prin programe de practica sau voluntariat intr-una din cele 113 tari in care organizatia activeaza. In plus, acestia pot avea parte internationalism, voluntariat si dezvoltare personala prin participarea la organizarea  unor proiecte cu influenta educationala si sociala.

Conditiile de aplicare sunt legate de urmarea unei forme de invatamant (liceal sau unversitar) si completarea unui formular care poate fi accesat pe site-ul official www.aiesecarad.ro. Termenul limita de inscriere este 19 octombrie 2012.

Aflat in promovare a organizatiei, Hanes Alexandru- vicepresedinte pe aria de Comunicare in cadrul AIESEC Arad declara:

“Aceasta recrutare va fi cea mai mare organizata vreodata din moment ce vrem sa aducem minim 100 de membrii noi. Am facut un calcul si ne-a dat acest numar din moment ce vrem sa implementam 7 proiecte noi pana in primavera cand va fi urmatoarea recrutare. Asa ca daca esti un student sau elev care doreste sa ajute la imbunatatirea Aradului prin proiectele organizate de noi sau doresti sa mergi intr-un internship in alta tara AIESEC Arad este locul unde vei gasi acest lucru.” 

AIESEC Arad a luat fiinta in 2010, la initiativa unui grup de tineri care doreau o schimbare pozitiva in orasul lor si o platforma de invatare practica pentru studenti. Proiecte precum OpenEd, MoneySense, GROW sau AIESEC University, o serie de conferinte si peste 20 studenti care au avut parte de stagii de voluntariat si practica sunt doar cateva dintre lucrurile pe care aceasta organizatie le-a facut posibile.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.