Teach for Romania anunță cei 7 câștigători din cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024

0

Aseară, Teach for Romania, alături de partenerii săi, a anunțat în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, desfășurată la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, cei 7 profesori câștigători la cele 7 categorii de premiere. Aceștia predau în școli rurale din județele Bacău, Cluj, Dolj, Iași, Ilfov, Mureș și Olt.

Profesorii câștigători sunt: 

Categoria: Profesori debutanți

Cosmina Teodora Chiuoru – Profesor, Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, Iași

Categoria: Educatori

Elena Irina Șalău – Educator, Grădinița cu Program Normal Nedeia, comuna Gighera, Dolj

Categoria: Dezvoltarea literației

Loredana Biliboc – Învățător, Școala Gimnazială Pustiana, Pîrjol, Bacău

Categoria: Dezvoltarea abilităților socio-emoționale

Lidia Nădășan – Învățător, Școala Gimnazială Beica de jos, comuna Beica, Mureș

Categoria: Dezvoltarea leadership-ului la elevi

Marinela Culea – Director, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, Ilfov

Categoria: Prevenirea abandonului școlar

Camelia Costantea – Director, Școala Gimnazială Viișoara, Cluj

Categoria: Implicare în comunitate

Lăcrămioara Cule – Profesor, Școala Gimnazială Scărișoara, Olt

Gala Profesorul Anului din mediul rural este un eveniment anual, ajuns la ediția a 3-a, organizat independent de Teach for Romania, din dorința de a oferi recunoștință eforturilor enorme pe care această meserie le solicită și de a arăta o altă față a învățământului de la sat – una a optimismului, care refuză cinismul lui la noi nu se poate, și celebrează munca oamenilor valoroși de la catedră.

Este nevoie de mai multe voci pentru a schimba imaginea pe care o avem ca societate asupra educației din mediul rural și din zonele vulnerabile. Este nevoie să privim cu ambiție și încredere la potențialul copiilor din mediul rural și să privim educația modernă și de calitate ca pe o normalitate în toate comunitățile din Romania. 

Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024, a fost transmisă live pe pagina de Facebook Teach for Romania (aici evenimentul live).

Parteneri strategici: Fundația Didona și Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Parteneri de tradiție: Inspectoratul Școlar Județean Iași.  

Eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Școala Babel Timișoara. Trofeele au fost realizate de Cezar Blînda – Lun Design. 

Mai multe detalii: teachforromania.org/gala-2024.

Descriere Teach for Romania:

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 10 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el.

În anul școlar 2023-2024, 140 de cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 124 școli, din 22 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 279 alumni, absolvenți ai programului, peste jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge anul acesta la aproximativ 23 000 de copii.

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 9 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el. În anul școlar 2022-2023, 135 de cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 113 școli, din 21 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 221 alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge astfel la peste 20 000 de copii.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.