Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Simpozion despre educatie inclusiva / Resita 23 aprilie 2010

2

Având în vedere ca anul 2010 a fost adoptat de Parlamentul Europei ca fiind: “Anul european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale”, iar anul scolar 2009-2010 a fost declarat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, drept „Anul educatiei incluzive”, in perioada 2009-2011, Asociatia Nevo Parudimos implementeaza proiectul “Learning together – Roma in Europe” finantat prin programul Grundtwig, actiunea parteneriate pentru invatare, al comisiei Europene.

Acest proiect are ca scop principal facilitarea schimbului de experienta intre educatorii care lucreaza cu copiii din cadrul grupurilor dezavantajate, cu focalizare pe copiii de etnie rroma din Romania, Germania, Austria, Franta si Suedia.

In cadrul intalnirii cu expertii din tarile partenere care va avea loc in cadrul acestui proiect asociatia Nevo Parudimos in parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Resita, Inspectoratul Scolar Judetan Caras Severin si Casa Corpului Didactic Caras-Severin va organiza Simpozionul International cu tema-impuls „De la şcoala incluzivă la comunitatea incluzivă si coeziunea sociala”.

Simpozionul este circumscris Seminarului „DIDACTICA INTERNATIONAL” – CARAS-SEVERIN, ediţia a XIX-a, organizat de Casa Corpului Didactic Caras-Severin.

Simpozionul va avea loc in data de 23 aprilie 2010 incepand cu ora 11:00 la Universitatea Eftimie Murgu din Resita. Simpozionul va fi structurat pe trei sectiuni:

1. Educatia inclusiva

2. Incluziunea scoalara si comunitatea locala

3. Educatia si dezvoltarea comunitara

Invitam cu acesta ocazie cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, studentii, masteranzii si doctoranzii interesati de aceasta tema si care au derulat sau intentioneaza sa deruleze proiecte sau formări referitoare la educatia si comunitatea incluzivă sa participe cu lucrari in cadrul acestui simpozion. Înscrierea pentru aceste ateliere se va face până la data de 10 aprilie 2010, la adresa Asociatiei Nevo Parudimos sau Casa Corpului Didactic Caras-Severin, pe baza fisei de înscriere, direct sau indirect (postă, fax, e-mail),

Adresa: Asociatia Nevo Parudimos & Casa Corpului Didactic
Str. Bega nr.1, 320059 Resita, Jud. Caras Severin

Fax. 0040 255 206005

E-mail: nevoparudimos@ yahoo.com, ccdcaras@gmail. com.

Toate materialele vor fi publicate într-un album cu ISBN intitulat „De la şcoala incluzivă la comunitatea incluzivă – exemple de bună practică”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.