Rezultate remarcabile pentru echipele românești la cel mai mare turneu de dezbateri la nivel mondial

0

DELEGAȚIA ROMÂNIEI LA WUDC MADRID 2023

Anul acesta la WUDC, campionatul mondial de debate, Romania a fost reprezentată de o delegație formată din două echipe și un arbitru, Ana Coman/Valeriu Cărășel, Theodora Simion/Dragoș Sassu respectiv Diana Boca. Ei au obținut rezultate remarcabile la cel mai mare turneu de dezbateri mondial, desfășurat în limba engleză, cu echipe reprezentând universități din întreaga lume (Oxford, Cambridge, Princeton, etc).

Numărul de participanți la WUDC Madrid anul acesta a fost de aproximativ 900 de participanți provenind din 80 de naționalități diferite. Tineri de la cele mai prestigioase universități din întreaga lume au concurat pentru titlul mondial. Ana Coman și Valeriu Cărășel au făcut break-ul open pe locul 10 și au rămas în competiție până în optimi. În plus, Valeriu a obținut locul 3 în topul EFL (English as a Foreign Language) iar Ana locul 3 în finala de Public Speaking.

Suntem tare mândri să fim martori la felul în care eforturile se îmbină cu talentul în realizările delegației reprezentante a României menționată mai sus.

Iar cât despre succesul echipei pe care o fac Ana și Valeriu, rezultatul lor remarcabil la mondiale are în spate și alte victorii. Iată cum arată un parcurs recent al unei echipe cu performanță în debate:

  • calificare Semifinale Open Oxford IV (Valeriu top 10 ESL)
  • calificare Sferturi Open Cambridge IV
  • calificare Semifinale Open Belgrad
  • calificare Finala Open Sofia (Ana, Valeriu top 10 ESL)

Până la WUDC 2024 , felicitări delegației României de anul acesta pentru că a investit în talentul propriu și a făcut uz exemplar de gândire critică și argumentare aplicată! În noul an, le urăm ca victoriile să se țină lanț și să inspire parcursuri similare în comunitatea de debate studențesc din România!

Despre autor

avatar

Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) s-a format din dorința de a stimula cultura dialogului argumentat în România și a crește numărul cetățenilor implicați în viața civică, cu ajutorul dezbaterilor academice. Cu o structură federativă (alcătuită din 6 asociații regionale ce acoperă geografic toate regiunile țării) ARDOR gestionează 5 programe de educație prin dezbateri: a) în cadrul programului pentru elevi gestionează peste 100 de cluburi de dezbateri pe teritoriul țării (atât în orașe mari, cât și în cele mici) și sprijină peste 200 de instructori voluntari (profesori și studenți) care lucrează cu peste 1600 de elevi beneficiari; b) în cadrul programului de studenți, sprijinim 4 cluburi universitare și 100 de studenți anual; c) în cadrul programului pentru profesori, investim în formarea a peste 500 de profesori anual, ce duc pedagogia deliberativă la clasă, la materiile lor, la peste 20.000 de elevi; d) de 15 ani ARDOR selectează și antrenează Echipa Națională de Dezbateri a României ce participă la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice pentru elevi; e) prin programul DialogON (www.dialogon.ro) ducem dezbaterile și către profesioniști, prin cursuri de argumentare pentru mediul de business. Ne putem mândri cu un impact pozitiv considerabil: prin folosirea metodelor deliberative la clasă, prin predarea opționalului acreditat „Dezbateri, Oratorie și Retorică”, prin contribuția la introducerea eseului argumentativ ca probă la Bacalaureat etc reușim să influențăm deprinderea de către tineri a unor abilități fundamentale noilor generații, însă prea puțin dezvoltate în școală (gândire critică, capacitatea de a structura datele primite, persuasiune, acceptarea punctelor de vedere diferite, argumentare, persuasiune). Mai multe informații pe https://ardor.org.ro/

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.