Proiect „Let’s Grow Together”

0

LET’S GROW TOGETHER” PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA COMPORTAMENTELOR DE TIP BULLYING

Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc derulează în perioada martie 2022 – august 2023 proiectul cu titlul „Let’s Grow Together”, finanțat în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea cheie KA122-ADU – Proiecte de scurtă durată în domeniul Educației Adulților, nr proiect 2021-2-RO01-KA122-ADU-000041677.

Obiectivele proiectului vizează:

  • Dezvoltarea competențelor de digitalizare a educației adulților a 4 formatori din cadrul organizației, pe parcursul desfășurării proiectului, în perioada martie 2022 – august 2023.

  • Creșterea nivelului de cunoștințe privind metodele activ-participative utilizate în educația adulților a celor 4 formatori din cadrul organizației, în perioada martie – septembrie 2022.

  • Dezvoltarea abilităților, celor 4 formatori din cadrul organizației, de gestionare a conflictelor și comportamentelor dificile în rândul cursanților adulți, pe parcursul întregului proiect.

Principalele activităţi ale proiectului sunt structurate în cadrul următoarelor componente:

  • Activități de mobilitate a formatorilor din cadrul organizației la 2 cursuri structurate:

  • Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention”, organizat de către European Academy of Creativity în BARCELONA, Spania, în perioada 18-22 iulie 2022. În cadrul celui de-al doilea curs, formatorii își vor dezvolta abilități de gestionare a conflictelor și vor înțelege mai ușor aspecte privind dinamica grupurilor. Participanții vor afla despre diferitele tipuri de conflicte și cum să le folosească ca o oportunitate de creștere. Prin activități practice, care pot fi utilizate imediat în grupurile de formare, participanții își vor spori propria capacitate de modelare și încurajare a ascultării active, a empatiei și a alfabetizării emoționale în rândul cursanților.

  • Teach with a Twist! Motivate your Students with Creative Teaching Strategies”, organizat de către EBB Europass Berlin Beratungsbüro GmbH în BERLIN, Germania, 15-19 august 2022. În cadrul cursului formatorii își vor dezvolta abilități și vor învăța să utilizeze instrumente necesare în motivarea eficientă a adulților, utilizând cele mai noi abordări didactice. De asemenea, vor învăța cum să integreze gândirea creativă, rezolvarea problemelor și instrumentele digitale creative în conceperea programelor de educație a adulților;

  • Activitate de Job Shadowing, organizată de către organizația DOMSPAIN SLU în Reus, Spania, în perioada 24-27 octombrie 2022. Activitatea va consta în întâlniri ale formatorilor din cadrul organizației cu profesioniști care lucrează în domeniul educației adulților, vizite în cadrul altor organizații care oferă servicii în domeniul educației adulților, mese rotunde cu experți în domeniu și activități culturale. Principalele obiective ale acestei activități sunt sprijinirea educatorilor în utilizarea instrumentelor și resurselor digitale pentru îmbunătățirea calității ofertei educaționale pentru adulți și pentru a înțelege elementele esențiale în vederea planificării și gestionării cu succes a proiectelor educaționale în orice domeniu care utilizează instrumentele digitale.

  • Activități de follow-up realizate pentru a integra rezultatele mobilităților derulate în activitățile cotidiene ale organizației:

– Realizarea unui ghid de activități și metode activ-participative în educația adulților care va cuprinde informații și tipuri de activități ce implică metode creative și de rezolvare a problemelor în educația adulților. Ghidul va fi realizat pentru specialiștii din alte instituții/organizații.

– Conceperea și implementarea unui program de formare online, pe tema gestionării conflictelor și comportamentelor de tip bullying, pentru specialiștii care lucrează în domeniul educației adulților. În cadrul programului vor fi formați 20 de specialiști din județul Alba, care desfășoară activități cu părinți și cadre didactice.

– Conceperea și implementarea unui program de activități pentru formarea cadrelor didactice în vederea gestionării conflictelor, recunoașterii și gestionării comportamentelor de tip bullying, 20 de specialiști vor desfășura activități cu cadrele didactice din unitatea școlară în care activează și cu părinții. Astfel, vor fi formate 200 de cadre didactice din județul Alba și cel puțin 200 de părinți. Activitățile se vor desfășura în mediul online sau fizic, în funcție de situația pandemică la momentul respectiv.

– Desfășurarea unui simpozion național pe tema învățării creative prin intermediul instrumentelor TIC. Specialiștii prezenți vor prezenta exemple de bune practici pe tema simpozionului și în cadrul programelor de educație a adulților, desfășurate cu finanțare prin programul Erasmus+.

– Realizarea unui plan de formare online în cadrul organizației pentru anul 2023- formatorii din cadrul organizației vor realiza un plan de activități online în domeniul educației adulților.

Rezultatele proiectului vizează dezvoltarea competențelor de digitalizare, creșterea numărului metodelor noi activ-participative cunoscute și utilizate, dezvoltarea abilităților de relaționare și de gestionare a conflictelor, conceperea și implementarea unui program de formare online pentru specialiști și a unui program de activități pentru formarea cadrelor didactice, pe tema gestionării conflictelor și comportamentelor de tip bullying.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 21500 euro, durata de implementare fiind de 18 luni.

Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc a fost înființată în anul 2015 și își desfășoară activitatea în domeniul educației formale și nonformale, consilierii psihologice și a psihoterapiei pentru dezvoltare personală și profesională a copiilor, tinerilor și adulților.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.