Mogo România lansează platforma proprie de educație financiară

0

Mogo România, fintech-ul care finanțează achiziția autovehiculelor second-hand, lansează primul ghid online de educație financiară, consolidând eforturile companiei de a educa clienții despre planificarea personală a bugetului și importanța deciziilor financiare informate. Prin această platformă, utilizatorii pot obține o imagine de ansamblu asupra situației lor financiare, primind date referitoare la gradul de îndatorare, costul vieții, rezerva de bani și potențialul de împrumut.

Ghidul de educație financiară, lansat și la nivelul Eleving Group, compania mamă a Mogo IFN, reprezintă un pas important în strategia companiei de a atrage atenția asupra necesității educației financiare și metodelor de creditare responsabilă. În România, doar 8% din populație are cunoștințe financiare elementare, așa cum reiese dintr-un studiu1 realizat de Institutul de Economie Mondială al Academiei Române, ceea ce se traduce prin faptul că românii nu dețin suficiente abilități pentru gestionarea eficientă a finanțelor. Astfel, gradul lor de îndatorare poate atinge cote înalte, care în timp pot periclita situația financiară.

În acest context, Mogo pune la dispoziția consumatorilor resursele necesare pentru a fi întotdeauna informați și a putea face alegeri responsabile.

De-a lungul celor 5 ani de activitate în România, am reușit să dezvoltăm afacerea, ajungând, în prezent, la un portofoliu de peste 7000 de credite acordate. Evoluția sustenabilă a activității noastre ne responsabilizează și ne îndeamnă la mai mult decât a fi întotdeauna alături de clienții noștri cu ofertele potrivite, ci și cu informații valoroase legate de procesul de finanțare, zone unde în ultimii ani am reușit să performăm. Educația financiară este un concept fundamental într-o societate prosperă, iar implementarea acestei platforme reprezintă un pas strategic pentru dezvoltarea afacerii noastre la nivel național, prin care urmărim să avem un impact social și să contribuim la educarea românilor în segmentul financiar”, declară Ionuț Badiu, director general al Mogo România.

Instrumentul de educație financiară poate fi utilizat de oricine dorește să acceseze orice tip de împrumut sau să-și evalueze situația actuală a creditului. Pentru a afla aceste informații, utilizatorul trebuie să răspundă la câteva întrebări referitoare la venitul său lunar, nivelul economiilor, banii alocați pentru angajamente recurente de plată sau rambursarea creditului, iar platforma va calcula automat raportul datorie-venit, utilizat de instituțiile financiare pentru acordarea creditelor. În plus, platforma conține o serie de articole de blog educative, cu informații precum reducerea impactului inflației asupra bugetului, evitarea fraudelor, gestionarea finanțelor și a datoriilor, sfaturi despre educație financiară și cereri de finanțare. De altfel, instrumentul este valabil la nivelul tuturor țărilor în care activează Eleving Group, Letonia, Lituania, Georgia, Estonia, Armenia, România, Moldova, Belarus, Uzbekistan, Kenya și Uganda.

Această platformă este o parte importantă a strategiei de dezvoltare a grupului pe termen lung, în care ne îndreptăm atenția asupra educarea consumatorilor cu privire la educația financiară. Orice furnizor de servicii financiare dorește să colaboreze cu clienți educați și informați, care înțeleg principiile gestionării finanțelor și pot evalua riscurile și oportunitățile produselor financiare. Educația financiară nu ar trebui să stea doar pe umerii consumatorilor, ci este responsabilitatea tuturor jucătorilor implicați în domeniu să se implice activ. Astfel, până în 2025 ne angajăm să promovăm educația financiară prin acest instrument pentru cel puțin 500.000 de oameni din cele 14 piețe reprezentate de grupul nostru”, declară Arturs Cakars, Chief Corporate Affairs Officer al Eleving Group.

Despre Mogo România

Mogo România activează din anul 2017, finanțând persoanele fizice și persoanele fizice autorizate pentru achiziția de mașini noi sau second-hand. În perioada sa de activitate, Mogo a finanțat peste 12.000 de clienți.

Despre Eleving Group

Eleving Group este un fintech cu prezență în 14 țări, pe trei continente: Europa, Asia și Africa. Grupul activează în industria serviciilor financiare și este una dintre cele 1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa în 2020 și 2021, conform Financial Times. Compania are în prezent peste 2.600 angajați, peste 350.000 clienți și peste 1 miliard de euro finanțați.

1 Mihai Nițoi, Dorina Clichici, Cristina Zeldea, Miruna Pochea, Cecilia Ciorcîrlan, Bunăstarea financiară și alfabetizarea financiară în România, Institutul de economie mondială, Academia Română, București, 2022.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.