Începe la București a 13-a ediție a școlii de vară pentru studenți “România Secolului XXI”, dedicată digitalizării

0

București, 18 august: Școala de vară “România Secolului XXI”, organizată de asociația studențească Voluntari pentru Idei și Proiecte, pentru prima dată în anul 2000, deschide mâine, 19 august a 13-a ediție, dedicată digitalizării. Încă de la prima ediție, acest proiect studențesc a avut ca invitați președinți și premieri ai României și numeroși oameni de afaceri români și a fost găzduită de Academia de Studii Economice din București, partener strategic al organizației încă de la înființare, în 1997.

Această a 13-a ediție a Școlii de Vară cu tema “Provocările erei digitale”, reunește 20 de studenți din România și Republica Moldova, care timp de 10 zile vor afla perspective instituționale și de business despre ce presupune procesul de digitalizare, prin discuții despre provocări și oportunități și exemple de soluții de digitalizare care deja contribuie la dezvoltarea societății.

Tehnologia și utilizarea inteligentă a datelor oferă statelor un potențial semnificativ de creștere a eficienței și a calității serviciilor publice, precum și de sporire a transparenței activității și a încrederii cetățenilor. Prin tehnologiile specifice ale revoluției industriale 4.0, vom duce economia și societatea românească la următorul nivel.”, a declarat Dragoș Tohănean, Vicepreședinte Autoritatea pentru Digitalizarea României și invitat la SDV.

Pe lângă prezentările interactive susținute de reprezentanții din mediul public și de business, cei 20 de studenți, cu vârste între 18 și 25 ani, studenți la licență și masterat în București, Cluj-Napoca, Iași, și Chișinău sunt invitați să identifice soluții de digitalizare la diverse probleme cu care ne confruntăm în România.

Astăzi, mai mult ca oricând, e important pentru fiecare tânăr la început de carieră să conștientizeze impactul pe care digitalizarea îl are în fiecare domeniu de activitate. Fiecare job e influențat, într-o anumită măsură, de digitalizare, cu atât mai mult cu cât vorbim despre joburile viitorului. Pentru că misiunea noastră la Varyafin este să investim în oameni, am considerat că cel mai bine putem face acest lucru investind în tineri, speranțele de azi și oamenii frumoși de mâine, pe care se va clădi economia. Tocmai de aceea suntem la al doilea an de parteneriat și vom continua să susținem acest proiect.”, a declarat Alexandru Tudose, co-fondator asociația Varyafin.

Toate sesiunile SDV sunt găzduite de Facultatea de Administrare a Afacerilor cu Predare în Limbi Străine, Academia de Studii Economice din București.

Digitalizarea este un proces necesar, care poate avea efecte fantastice, iar noi am ales această temă pentru că dorim să ajutăm studenții să înțeleagă mai bine acest domeniu și oportunitățile sale din toate punctele de vedere: economic, politic, cultural, psiho-social, pluridisciplinaritatea fiind punctul cheie. Sunt recunoscătoare că avem alături de noi atât de mulți oameni care cred în proiectul nostru și le mulțumesc pe această cale tuturor care au acceptat să spună alături de noi motto-ul care a unit studenții de-a lungul a 12 ediții: Ba se poate!”, a declarat Iulia Berende, managerul proiectului.

***

Parteneri (în ordine alfabetică)

Parteneri strategici: Academia de Studii Economice, Facultatea de Administrare a Afacerilor cu Predare în limbi străine, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Geyc, Social Innovation Solutions.

Parteneri financiari

Varyafin

Parteneri in-kind

Coca-Cola HBC, OTP Leasing România, Ursus Cooler

***

Participanți

Studenții participanți sunt înscriși la: Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative București,

Universitatea Politică București, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.