Începe a șasea ediție a proiectului WiSTEM²D, organizat de Junior Achievement și Johnson & Johnson

0
  • Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Johnson & Johnson România, lansează a șasea ediție a proiectului WiSTEM²D – Women in Science, Technology, Engineering, Mathematics, Manufacture and Design (Femei în Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică, Manufactură și Design).

  • Proiectul propune un set de 14 activități, bazate pe metoda experimentului, care pot fi asociate disciplinelor școlare ce țin de știință și tehnologie sau săptămânii „Școala verde”.

  • Voluntarii Johnson & Johnson România s-au alăturat proiectului pentru a facilita expunerea tinerilor la modele profesionale din aceste domenii.

Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Johnson & Johnson România, lansează a șasea ediție a proiectului WiSTEM²D – Women in Science, Technology, Engineering, Mathematics, Manufacture and Design (Femei în Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică, Manufactură și Design), dedicat creșterii interesului elevilor, și în special al fetelor, pentru știință și tehnologie.

Prin intermediul WiSTEM²D, școlile care participă în acest an la programele Junior Achievement beneficiază de acces gratuit la un set de 14 activități create de o echipă internațională de specialiști în educație și profesioniști din domeniile STEM, utilizând o abordare interdisciplinară.

Prin diferite experimente, care pot fi asociate disciplinelor școlare ce țin de știință și tehnologie sau săptămânii „Școala verde”, peste 9.000 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani vor descoperi în acest an care este legătura dintre apariția noilor tehnologii sau a inovațiilor și abilitatea inginerilor de a aplica principii științifice pentru a proiecta și dezvolta produse ce pot îmbunătăți viața oamenilor.

În completarea activităților la clasă, proiectul include formatul JA Tinerii întreabă, profesioniștii răspund, în cadrul căruia elevii au ocazia să pună întrebări voluntarilor Johnson & Johnson, pentru a înțelege rolul educației STEM în raport cu locul de muncă și cât de potrivită este pentru ei o carieră într-unul dintre aceste domenii. 

Astfel, aproximativ 300 de elevi au primit de la profesioniștii Johnson & Johnson informații despre nivelul de educație, responsabilitățile și abilitățile necesare pentru viitoarele locuri de muncă. 

Proiectul WiSTEM2D este dezvoltat constant, cu scopul de a pregăti tinerele generații pentru viitor și a susține gândirea inovatoare și progresul tehnologic într-o societate în care abilitățile secolului XXI sunt esențiale pentru o carieră de succes în domeniile STEM.

Inițiat în România în anul școlar 2018-2019, proiectul WiSTEM²D a ajuns până acum la peste 45.400 de elevi și profesori din țară, cu activități de tip applied learning care contribuie la exersarea unor abilități practice necesare atât în școală, cât și în afara ei.

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip applied learning sunt urmate anual de peste 267.000 de elevi și studenți din 1.957 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2023, organizația a urcat pentru a cincea oară în Top 10 ONG-uri din lume și a primit a doua nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe  www.jaromania.org 

Despre Johnson & Johnson România

La Johnson & Johnson, credem că sănătatea este totul. Puterea noastră în inovația în domeniul sănătății ne permite să construim o lume în care bolile complexe sunt prevenite, tratate și vindecate, în care tratamentele sunt mai inteligente și mai puțin invazive, iar soluțiile sunt personale. Prin expertiza noastră în medicina inovatoare și MedTech, suntem poziționați în mod unic pentru a inova în întregul spectru de soluții de asistență medicală astăzi pentru a oferi descoperirile de mâine și pentru a avea un impact profund asupra sănătății umanității.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.