Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Global Village AIESEC Timisoara, 15 august 2009

0

Un nou concept intercultural la Timişoara

Sâmbătă, 15 august, între orele 14 – 19, în incinta Iulius Mall, AIESEC Timişoara organizează evenimentul concept Global Village, eveniment la care vor participa studenţi din şapte ţări.

Global Village este un concept dezvoltat la nivel local de AIESEC Timişoara, ce presupune crearea unui spaţiu propice pentru ca tineri din diverse ţări să se implice într-un schimb intercultural şi să dezvăluie publicului larg particularităţi ale diferitelor culturi.

sigla1Membrii AIESEC din Polonia, Hong Kong, Rusia, Slovacia, Cehia, Lituania şi Serbia vor prezenta în cadrul acestui eveniment dansuri, muzică, mâncăruri şi obiecte tradiţionale, alături de prezentări detaliate ale ţărilor din care provin. Evenimentul înglobează momente de prezentare şi activităţi interactive pentru vizitatorii satului global, care vor putea experimenta timp de cinci ore diversitate culturală. Întrucât AIESEC Timişoara este unul dintre cele mai active filiale AIESEC din reţeaua internaţională, din cadrul acestui eveniment nu vor lipsi dansurile, dinamismul şi prezentarea proiectelor viitoare. Un punct cheie îl va constitui prezentarea oportunităţilor internaţionale, prin care tinerii timişoreni pot ajunge să ne reprezinte ţara în alte 106 state, aşa cum invitaţii noştri internaţionali vor face în incinta Iulius Mall.

„Sunt foarte încântată de o astfel de experienţă deoarece, pe de o parte, reuşesc să împărtăşesc cultura mea cu cei din România, care m-au primit cu multă ospitalitate şi căldură, iar pe de altă parte reuşesc la rândul meu să descopăr şi alte perspective, alte culturi, alţi oameni. E o experienţă unică.” Liubov Smirnova, studentă din Sankt Petersburg, Rusia.

AIESEC este cea mai mare organizaţie internaţională de studenţi, prezentă în peste 100 de ţări şi teritorii, cu peste 32.000 de membrii şi 60 de ani de experienţă. În România, AIESEC este prezentă din 1990, numărând în momentul de faţă 13 locale în oraşe cheie. În 2009, AIESEC Timişoara sărbătoreşte 16 ani de activitate. Anul acesta AIESEC a primit diploma de onoare cu medalia jubiliară de aur din partea Universităţii de Vest pentru activităţile desfăşurate pe plan local şi internaţional.

aiesec-timisoara

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.