5 echipe de fete din România sunt semifinaliste în competiția internațională Technovation Girls

0

Au fost anunțate semifinalistele Technovation Girls, cea mai mare competiție de tehnologie și antreprenoriat din lume! Iar 5 echipe sunt din România! 

Competiția este dedicată fetelor de gimnaziu și liceu, este anuală și ajută elevele să învețe noi abilități în timp ce transformă lumea din jur într-un loc mai bun. În cadrul competiției, dezvoltă aplicații mobile adresate unor probleme reale din comunitatea care fac parte sau din întreaga lume, creează un business plan și o prezentare pentru lansarea creației lor. Pe scurt, fetele pun bazele unui adevărat start-up. 

Echipele din România care au ajuns în semifinalele Technovation 

În cadrul competiției, fete între 10 și 18 ani formează echipe și pornesc pe un drum al cunoașterii. Cu ajutorului unui mentor învață cum se creează o aplicație de mobil și un plan de afaceri. Competiția ajută fetele să descopere ce înseamnă să fii antreprenor, să îți folosești creativitatea și să ajuți lumea să se dezvolte în timp ce îți urmezi pasiunea, încă dinainte de a termina școala. 

Anul aceste 5 echipe de fete din România, pasionate de tehnologie, sunt semifinaliste.

Semifinalistele diviziei de seniori Technovation

  • Echipa BlueBirds cu aplicația HSight,
  • LadyHub cu aplicația Go Earth,
  • S4G3Tech cu aplicația Minder,
  • Team Safety In Numbers cu aplicația Safe Walk.

Semifinalistele diviziei de juniori Technovation 

  • Echipa AR cu aplicația Uniquiz.

Echipele care au ajuns în semifinalele Technovation au fost alese în urma unui proces de jurizare internațional care a început luna mai, 2021. În August, la World Pitch Summit, vor fi desemnate echipele câștigătoare.

Suntem atât de mândri de fiecare persoană care a participat la Technovation Girls anul acesta. În ciuda provocărilor enorme, ați participat pentru comunitățile voastre și pentru voi. V-ați angajat să învățați noi abilități și să le aplicați pentru a face lumea puțin mai bună. Suntem profund impresionați de voi și sperăm să continuați să construiți și să visați – creativitatea și persistența voastră sunt esențiale pentru construirea unei lumi mai bune. Știm că Technovation este doar începutul aventurilor voastre în tehnologie și antreprenoriat.

Mesaj transmis participantelor, publicat pe website-ul competiției

Technovation deschide drumul către succes pentru fetele pasionate de tehnologie

Când au susținerea necesară, elevii au și puterea să își transforme în realitate visele.

Dacă e o situație de nu prea știu ce să fac, nu sunt chiar atât de bună la informatică, nu e o problemă pentru că ți se pun la dispoziție toate resursele necesare. 

Semifinalistă Technovation

Echipele de fete au mentori care le ajută să transforme în realitate ideile lor, dar și voința de a ieși din zona de confort și de a încerca să schimbe lumea în bine. 

Iată cum a fost experiența echipei Safety in Numbers, echipă semifinalistă, în timpul realizării proiectului pentru competiție:

Fitbit și Adobe România au ales anul acesta să susțină împreună cu Adfaber fetele pasionate de Tehnologie. S-au alăturat proiectului în calitate de sponsor și au încurajat participantele să își urmeze visele. 

Adfaber susține, promovează și organizează în fiecare an competiția Technovation în România. Alături de asociație sunt sponsori, părinți implicați și mentori care își doresc să încurajeze fetele din România să urmeze o carieră într-un domeniu STEM. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.