Women in Tech® Global și-a deschis o divizie în România

0

Women in Tech® global a anunțat, în cadrul unui eveniment organizat la București, deschiderea unei noi divizii a organizației neguvernamentale globale în România. Activă încă din noiembrie 2022 în țara noastră, Women in Tech® a reunit reprezentante ale industriei IT&C și comunitatea profesioniștilor din industriile bazate pe tehnologii pentru a-și prezenta obiectivele și inițiativele.

Comunitatea noastră este reprezentată de persoane cu diferite aptitudini, indiferent de gen, rasă, etnie, clasă, vârstă sau orientare sexuală. Ne concentrăm pe 4 arii principale care sunt și un îndemn la acțiune totodată: educație, afaceri, incluziune socială și apărare/susținere”, a declarat Marion Hegarty, ambasador al diviziei din România, la evenimentul de lansare. ”România are un nivel bun al numărului de femei instruite (32% din absolvenții TIC1), aproape nicio diferență salarială (2,4%), fiind a doua țară din Europa2 cu această caracteristică. Reușitele start-up-urilor din domeniul tehnologic conduse/ fondate de femei3 sunt recunoscute pe plan internațional. De aceea cred că România merită să fie pe harta Women in Tech® Global”, a adăugat ea.

Potrivit statisticilor europene, România se află printre primele țări în ceea ce privește procentul de femei în rândul specialiștilor din industria IT&C. Datele Eurostat pentru 2020 arată că 26,2% dintre specialiștii IT&C din România sunt femei, rezultat care plasează țara noastră pe locul trei în UE la acest capitol. Cu toate acestea, rămân provocări semnificative și Women in Tech® Romania dorește să abordeze următoarele puncte:

  • Contribuția la creșterea diversității și echității cu un procent de 50% femei în studii STEM;

  • Contribuția la creșterea numărului de femei ce lucrează în domeniul tehnologic;

  • Contribuția la mentorat/formare a femeilor ce doresc să activeze în domeniul tehnologic;

  • Contribuția la creșterea vizibilității României ca țară de origine a unor start-up-uri fondate de femei.

Women in Tech® Romania își propune ca, pe termen scurt și mediu, să deruleze proiecte în parteneriat cu școli și ONG-uri, prin care să contribuie la realizarea de programe educaționale destinate informării și creșterii interesului tinerelor față de studiile STEM și a îmbrățișării unei cariere în domeniul tehnologiei. De asemenea, organizația și-a mai setat ca obiective:

  • Sprijinirea adolescentelor – prin programe educaționale specifice școlilor;

  • Consilierea femeilor aflate în căutarea unei schimbări de carieră în industria IT&C;

  • Susținerea femeilor care activează deja în domeniul tehnologic, dornice să învețe, să transmită mai departe cunoștințele, experiența și să prezinte punctele forte ale unei cariere în acest domeniu, prin facilitarea de discuții în cadrul panelurilor și evenimentelor.

Echipa executivă a Women in Tech Romania este formată din profesioniste cu parcursuri profesionale solide în industria IT&C, în cadrul unor companii multinaționale sau locale, care împărtășesc valorile la care aderă Women in Tech® Global. Activitatea Women in Tech Romania beneficiază de îndrumarea unui Consiliu Consultativ în care se regăsesc antreprenoare, experți și manageri femei din IT&C (Adobe, Bravva Angels, Banca Europeană pentru Investiții, Cegeka, Druid AI, Orange Services, Revolut).

Women in Tech® este lider mondial în rândul organizațiilor pentru incluziune, diversitate și echitate în STEM. Organizația neguvernamentală numără peste 250.000 membri în întreaga lume cu divizii pe 6 continente. Cu sediul central la Paris, Women in Tech® este o mișcare globală care deține în prezent divizii în 45 de țări.

Partenerii evenimentului de lansare au fost: Mindspace (gazda evenimentului), EEU Software, CEGEKA, Adobe Romania, FotografulTău, Wine Territory.

Despre Women in Tech® Global

Women in Tech® Global creează un impact prin diferite acțiuni care își propun să construiască aptitudini și să dea încredere femeilor, pregătindu-le pentru succes. Misiunea WIT Global este aceea de a sprijini 5 MILIOANE DE FETE ȘI FEMEI până în 2030. Valorile WIT Global nu sunt doar vitale, ci constituie și unul dintre pilonii de bază ai inițiativei. Acestea ghidează modul în care WIT abordează toate relațiile interumane – cu membrii, colegii, diviziile și partenerii noștri: Diversitate și interculturalitate.

1 Conform Eurostat (ultima modificare: 21-07-2022) : Eurostat – Data Explorer (europa.eu)

3 Lista succeselor din Romania : The Recursive

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.