TIMISOARA: Curs de competențe antreprenoriale în economia socială

0

În perioada 28 septembrie – 03 octombrie 2015, Fundația NESsT România organizează un curs de competențe antreprenoriale în economia socială, curs de inițiere autorizat CNFPA, recunoscut de Ministerul Educației și Ministerul Muncii. Acest curs face parte din proiectul ”Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială” finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6: ”Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, având ca solicitant Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca, iar ca parteneri, Fundația NESsT România, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Odorheiu Secuiesc și Asociația Centrul pentru Politici Publice.

Cursul va avea loc în Timișoara. Locul exact va fi comunicat ulterior celor selectați. Costurile de transport, cazare și masă sunt asigurate de organizatori.

Pentru a vă înscrie trebuie să completați formular inregistrare final și să ni-l trimiteți împreună cu CV-ul dvs., până la data de 15 septembrie 22 septembrie la adresa lsisu@nesst.org. Pe data de 21 septembrie vom anunța participanții selectați. Aceștia vor fi informați cu privire la documentația necesară pentru finalizarea înscrierii.

Cursul se adresează unui număr de 15 persoane (10 manageri ai unei structuri de economie socială și 5 specialiști implicați în economia socială) care nu au mai participat la un astfel de curs finanțat din fonduri europene. Toți cursanții trebuie să provină din următoarele regiuni de dezvoltare:
A. Nord-Vest; B. Centru; și C. Vest.

Criterii de eligibilitate:
1. Manageri ai unei structuri de economie socială:
– deținerea unei funcții de conducere în cadrul unei structuri de economie socială (cooperative, ONG- uri , unități protejate etc.);
– domiciliu de rezidență în unul dintre județele: Satu Mare, Marmureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Alba, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu;
– cunoștințe de utilizare a calculatorului;
– alte calificări sau competențe demonstrabile în activități cu caracter social (de exemplu: coordonarea sau implicarea în programe, proiecte acțiuni ce au vizat incluziunea socială a persoanelor vulnerabile).

2. Specialiști implicați în economie socială:
– implicare în activități specifice economiei sociale (lucru cu categorii vulnerabile, activități de incluziune socială, activități antreprenoriale ce oferă locuri de muncă categoriilor vulnerabile etc.);
– domiciliu de rezidență în unul dintre județele: Satu Mare, Marmureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Alba, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu;
– cunoștințe de utilizare a calculatorului.

NESST CURS

Scopul cursului este de a ajuta participanții să lanseze și/sau dezvolte o întreprindere socială pe pacursul a 10 ore de teorie și 30 de ore de practică.

Principalele competențe pe care cursanții și le vor dezvolta, preluând și construind pe experiența celor doi formatori – Zoltan Bereczki și Roxana Damaschin-Țecu – sunt conștientizarea priorităților personale și organizaționale, identificarea oportunităților de pe piață și a impactului social dorit. Se va face o introducere în antreprenoriat și se vor atinge subiecte legate de dezvoltare de produse / servicii, vânzări, marketing și comunicare, management de resurse umane și financiar (inclusiv atragerea de finanțări pentru start up sau creștere), riscuri și strategii de prevenție, cei prezenți la curs având ocazia de a construi un plan de afaceri validat de traineri pentru ideea lor de întreprindere socială.

Roxana Damaschin-Țecu este de profesie economist și a urmat un master în științe sociale, absolvit în 2008 cu o teză pe teme de economie socială, are peste 1500 de ore de training livrate în domeniu, a oferit mentorat și sprijin membrilor portofoliului NESsT atât din Europa Centrală cât și în America Latină și a coordonat direct activitatea unei întreprinderi sociale.

Zoltan Bereczki este Director al Fundației NESsT România, coordoneaza activitățile de suport dedicate întrerpinderilor sociale din portofoliul NESsT și are de asemenea peste 1500 de ore de training livrate atât în România cât și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Calitatea formatorilor și conținutul materialelor de curs bazate pe experiența practică a NESsT sunt principalele aspecte care recomandă cursul.

”Sfaturile și experiența formatorilor contribuie foarte mult la înțelegerea și planificarea unei afaceri, la înțelegerea mecanismelor de funcționare a pieței, a concurenței, a factorilor de risc și care sunt modalitățile de a preveni un eșec precum și alte aspecte care asigură o afacere funcțională și viabilă etc. Sunt informații esențiale care sunt discutate de către formatori cu fiecare aplicant în parte ceea ce contribuie în mare măsură la construirea unui plan de afaceri de calitate.” Anca Gheorghică, Asociația Mai Bine , participant Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2011-2012

Pentru întrebări ne puteți contacta la lsisu@nesst.org sau numărul de telefon 0728905496.

Proiectul “Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială” oferă șanse egale tuturor potențialilor beneficiari indiferent de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri sau orientare sexuală, gen, vârstă etc.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.