(R)evoluția Fashion: Secondhand September cu Remix

0

În luna septembrie, Remix, una dintre cele mai mari platforme online pentru moda secondhand și outlet din Europa, își unește forțele cu pasionații și susținătorii modei din întreaga lume și se alătură inițiativei Secondhand September. Așadar, Septembrie nu este doar o lună din sezonul de toamnă. Septembrie este o mișcare care provoacă normele industriei modei și arată beneficiile alegerilor durabile, continuând misiunea Remix de a inspira o nouă generație de consumatori să gândească mai întâi la secondhand. Pentru a ajuta oamenii să aprecieze beneficiile modei circulare, Remix prezintă Fashion Calculator – un test interactiv și distractiv care arată amprenta alegerilor noastre în materie de modă asupra naturii și oferă sfaturi valoroase despre cum să avem o garderobă și un stil fără compromisuri, dar în același timp să limiteze daunele industriei modei asupra planetei.

 

Schimbare sustenabilă de stil 

 

Impactul industriei modei asupra mediului continuă să fie o problemă majoră, marcată de risipa excesivă și consumul de resurse. Deșeurile textile sunt adesea numite noul plastic, iar industria modei este al doilea cel mai mare poluator, după petrol. În medie, un european folosește 26 kg de textile și aruncă 11 kg în fiecare an. Secondhand September își propune să schimbe această tendință, invitând oamenii să accepte reutilizarea și să facă alegeri conștiente. Când cumpărăm secondhand, reducem nevoia de resurse pentru a produce articole noi și prelungim durata de viață a hainelor.

Amprenta modei: Care este impactul vostru

Înțelegerea impactului alegerilor noastre în privința modei, asupra mediului, este un pas crucial în a fi un consumator conștient. Remix este de părere că informația și cunoașterea înseamnă putere și de aceea a creat calculatorul său de fashion. Acest instrument inovator, dar distractiv și interactiv, arată utilizatorilor impactul pe care îl au alegerile lor în materie de modă. De la consumul de apă la emisiile de carbon, calculatorul oferă o imagine cuprinzătoare pentru a încuraja dorința consumatorilor de a afla mai multe și pentru a le stimula luarea deciziilor în cunoștință de cauză. Remix înțelege cât de confuzantă poate fi lumea modei, așa că nu vă faceți griji pentru rezultatele testului, nu există nicio vină aici, dimpotrivă, vă vor oferi câteva sfaturi simple despre cum să îmbunătățiți impactul alegerilor voastre în materie de modă, în timp ce veți putea avea în continuare stilul vostru vestimentar.

“Îmi place moda și încerc să port ținute cât mai autentice, colorate și vesele atât în concerte, cât și în timpul liber. Totodată, încerc să am grijă și de mediul înconjurător. De aceea, sunt adepta modei sustenabile, prin care pot contribui la prelungirea duratei de viață a hainelor, mă pot îmbrăca în stilul meu și am grijă și de planetă.

Pentru că Septembrie este luna în care se sărbătorește internațional Second Hand September, am hotărât să mă alătur și eu acestei inițiative împreună cu Remixshop.com și am comandat de pe site-ul lor mai multe articole vestimentare second hand pe care le-am transformat în ținute pentru concerte și pentru stradă, pe care le puteți vedea în video-urile mele.

Cu ocazia Second Hand September, Remix a lansat pe website un Fashion Calculator, un test simpatic pe care l-am făcut și eu și vă încurajez să-l faceți și voi. Prin acest test veți fi îndrumați cum să faceți cumpărăturile mai bine astfel încât sa aveți un stil vestimentar minunat și să protejați și planeta.”, spune cântăreața și vloggerița Andra Gogan.

Vezi calculatorul de fashion aici: https://fashion-calculator.remixshop.com/ro/.

Redescoperiți moda: emoția cumpărăturilor secondhand

Bucuria de a descoperi comori secondhand este o experiență emoționantă. Cui nu-i place sentimentul de a descoperi acea piesă de modă la care visezi de luni sau ani de zile, cumpărând-o pe bani surprinzător de puțini și, pe deasupra, știind că este aproape imposibil ca altcineva să poarte aceeași ținută. Selecția Remix de descoperiri fashion, cu produse variate și adesea unice, pentru fiecare stil și la o reducere de până la 80%, face acea emoție și mai puternică. Peste 20.000 de articole de la mii de mărci din categoriile buget, mediu și lux sunt adăugate zilnic pe remixshop.com. Pentru a găsi exact ceea ce căutați, puteți folosi filtrele potrivite.

Șic sustenabil: Duceți stilul la un nou nivel

Remix susține că moda secondhand nu este un compromis; este o declarație îndrăzneață în mateie de modă care să te facă mândră(u). Selecția de produse de pe remixshop.com este aleasă cu atenție și include un amestec de piese clasice atemporale, precum și cele mai bune dintre mărcile voastre preferate, de la piese casual de bază, pentru birou sau sport, până la rochii epice îndrăznețe și pantofi care nu vor trece neobservați. Secondhand September este momentul să vă exprimați stilul într-un mod care să fie în concordanță cu valorile voastre – alegând să dați o viață nouă descoperirilor de modă care merită să fie purtate cu bucurie, mai mult timp.

Alăturați-vă provocării Secondhand September

Într-o lume care ne prezintă noi alegeri în fiecare zi, Remix este aici pentru a vă inspira să găsiți fericirea în stil durabil. Secondhand September este o sărbătoare a consumatorilor conștienți, o mișcare pe care Remix o susține din toată inima. Alăturați-vă acestei inițiative în luna septembrie și puneți în lumină latura voastră fashion. Împreună cu Remix puteți crea un viitor mai luminos și mai sustenabil pentru modă și stil. Remix vă invită să faceți parte din mișcarea Secondhand September cumpărând doar secondhand timp de o lună. Împărtășiți descoperirile și experiențele în modă folosind hashtag-ul #RemixSHS și inspirați-i pe și pe alții să facă alegeri durabile.

Reuse. Reduce. Remix

Despre Remix Global EAD

Remix inspiră o nouă generație de consumatori să-și reînnoiască garderoba cu grijă pentru natură și buget, oferindu-le o modalitate modernă și convenabilă de a cumpăra și de a vinde hainele pe care nu le mai poartă și creează o atitudine pozitivă față de reutilizare. Datorită modelului său inovator de afaceri, selecției impresionante de branduri de top, reduceri de până la -90% și serviciului „Sell to Remix”, compania permite crearea unei garderobe circulare, extinde ciclul de viață al hainelor și accesoriilor, reduce amprenta de carbon și pune bazele unui viitor mai durabil pentru industria modei. Remix face parte din compania inovatoare americană ThredUP Inc., lider mondial în revânzarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii. Datorită soluțiilor sale tehnologice la scară largă, consumatorii aleg în mod intuitiv reutilizarea și permit companiei să-și sporească constant impactul pozitiv asupra mediului. Cu platforma sa Resale as a Service, thredUP permite brandurilor globale să folosească soluțiile pentru a preveni eliminarea prematură a articolelor de modă și pentru a proteja natura.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.