Profi, transparent pentru consumatori! Toate produsele marcă proprie înrolate în Aplicația Gratuită InfoCons!

0

Profi vine în sprijinul consumatorilor prin înrolarea voluntară și gratuită a produselor marcă proprie în cadrul Aplicației de protectia consumatorilor InfoCons.

Astfel, consumatorii au la dispoziție întreaga gamă de produse marcă proprie Profi pe care le pot scana cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons pentru a afla instant:

-Ingredientele din produsul scanat;

-Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;

-Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

-Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calorii);

-Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);

Aplicația InfoCons , unică la nivel internațional, dezvoltată independent și transparent,  este disponibilă în 33 de limbi  printre care limbile minorităților conlocuitoare și limba ucrainiană, dat fiind contextul în care ne aflăm. Aplicația Gratuită InfoCons facilitează utilizarea și înțelegera informațiilor pentru toți consumatorii , în limba maternă.

Aplicația InfoCons cu peste 3.500.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:

-Sanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice (frigidere, mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, uscătoare, televizoare), pentru aflarea informațiilor precum:consumul de energie, clasa energetică, producător, informații generale tip caracteristici tehnice, compararea cu alte produse similare, reciclare.

-Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;

-Toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și international cu posibilitatea selectării continentului și țării. În urma selectării, numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării. SOS adună numere precum: Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații etc .;

-Alerte rapide pentru produse alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene, actualizate zilnic. Secțiunea dedicată alertelor rapide oferă informații precum: Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, imagini cu produsele ce fac obiectul alertelor ;

– Timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră a frontierei din România;

– Verificarea agențiilor de turism, a unităților de cazare (hoteluri, pensiuni, hostel, etc.) și a unității de alimentație publică licențiate și autorizate din România;

– Dicționar de terminologie din domeniul protecție consumatorilor, mediu, financiar bancar, muncă, asigurări, energie, etc.

– Până la 3 QR coduri gratuite personalizate pentru cei care au cont în Aplicație. Poți monitoriza traficul de scanare a QR codurilor tale și nu numai.

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru toate sistemele de operare: IOS, Android și Huawei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.