Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Constanța: PROIECTUL EDUCATIV ”Voluntariatul in comunitatea ta!”, EDIȚIA a-IV-a

0

Pentru a pune accent pe voluntariat și implicarea civică a fost gândit și implementat proiectul “Voluntariatul în comunitatea ta!” care a ajuns la  ediția a-IV-a. Proiectul a fost inițiat în luna mai 2016 și  a continuat în fiecare an școlar până în prezent. Scopul proiectului este dezvoltarea personală a tinerilor din mediul rural și nu numai, și implicarea lor in activități de voluntariat în folosul comunității din care fac parte.

Proiectul este inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Ong–urile constănțene: Asociația Împreună pentru Viitor Constanța, Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO, Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța, Asociația Logopezilor din Romania-Filiala Constanța, CREATIVE+ Asociaţia pentru Promovarea Educaţiei Creativ-Ecologice,  Asociația „Adriana Vintilescu” și Grupul Local de Tineret Constanța.

Fiecare organizație derulează proiectul după cum urmează:

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa – Liceul Tehnologic „Ion Podaru”  Ovidiu și Școala Gimnazială ’’ S.A.Esenin „ Ghindărești ;

Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO – Şcoala Gimnazială Nr.1 Dumbrăveni ;

Comitetul Naţional Român pentru Drepturile Copilului Constanţa – Colegiul Economic Mangalia;

Asociaţia Logopezilor din România- Filiala Constanța – Şcoala Gimnazială Nr.38 Dimitrie Cantemir, Constanţa şi Liceul de Marină Constanța ;

CREATIVE+ Asociaţia pentru Promovarea Educaţiei Creativ-Ecologice – Şcoala Gimnazială ‘’ Nichita Stănescu ’’ Mereni ;

Asociaţia „Adriana Vintilescu”- Şcoala Gimnazială   ,, A.V. Rădulescu”  Murfatlar, Structura Siminoc ;

Grupul Local de Tineret Constanta – Şcoala Gimnazială « George Enescu « Năvodari.

„Componenta de voluntariat este una fundamentală pentru dezvoltarea personală a tinerilor. Acest proiect, prin activitățile propuse, vine să acopere o necesitate și, în același timp, să completeze procesul educațional derulat în unitățile de învățământ. Colaborarea cu organizațiile nonguvernamentale- în această a IV-a ediție- este o dovadă că acțiunile proiectului sunt atractive pentru elevi, asigurându-se o sustenabilitate a proiectului pe termen lung”, a declarat Mainela Natalia Mrejeru, Inspector pentru activități extrașcolare.

În cele trei ediții finalizate, proiectul a fost derulat într-un număr de treizecisiopt de unități școlare din județul Constanța. Fiecare organizație implicată a promovat prin activitatile gândite VOLUNTARIATUL.

Parteneri: AYG România și Radio Constanța.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.