Două școli gimnaziale din municipiul și județul Galați, România vor vizita școala gimnazială din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova

0

Două școli gimnaziale din municipiul și județul Galați, România vor vizita școala gimnazială din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, în cadrul proiectului educațional „Valențe cultural-educative…dincolo de Prut”

În data de 25 și 26 aprilie 2023 Instituția Publică Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, în urma semnării acordului de colaborare și de înfrățire cu Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Șendreni, județul Galați și cu Școala Gimanzială Româno-Britanică din municipiul Galați, România, va organiza două activități extracurriculare comune, TVC-ul ecologic „Eu pot mai mult! Gândim global-acţionăm local” și activitatea extracurriculară „Pe aripi de primăvară”.

Profesori și elevi ai două școli partenere din municipiul și județul Galați, România vor păși pragul gimnaziului Vărvăreuca și vor participa la activitățile educaționale interactive pregătite cu pasiune și devotament de către echipa instituției și vor descoperi cele mai inedite priveliști al Moldovei.

La 25 aprilie 2023 se va desfășura activitatea „Pe aripi de primăvară” prin intermediul căreia elevii cu o deosebită dăruire de sine și plăcere vor elogia primăvara și femeia! Vor elogia, cânta, admira cea mai scumpă ființă – Mama.

Ziua de miercuri, 26 aprilie 2023, va începe cu o nouă activitate lăudabilă și necesară, cu o provocare din cadrul programului „Săptămâna Verde”: TVC-ul ecologic „Eu pot mai mult! Gândim global-acţionăm local” în care elevii vor putea deprinde și dezvolta abilități elementare de respect și protejare a mediului înconjurător, în contexte diverse, non-formale, explorând natura și orizontul local. Activitatea va contribui la educarea și conștientizarea elevilor asupra importanței înverzirii plaiului natal pentru bunăstarea tuturor și echilibrului ecologic. Profesorii împreună cu elevii, ca simbol al continuității relațiilor de fraternitate și colaborare vor planta copaci în curtea gimnaziului din comuna Vărvăreuca, care, de asemenea,  vor rămâne amintire peste ani și vor crea un spațiu verde și durabil.

Activitățile educaționale au drept scop atât afirmarea și stimularea potențialului artistic al elevilor, dezvoltarea deprinderilor de a fi solidari și de a prețui munca fiecăruia, cât și  valorificarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor care ne caracterizează ca neam românesc, ceea ce am ținut să conturăm de fiecare dată în activitățile desfășurate, fiindcă suntem același neam, vorbim aceeași limbă și purtăm cu demnitate aceleași valori românești.

Elevii se vor bucura și vor fi răsfățați cu cele mai delicioase dulciuri de cofetărie și patiserie, produse alimentare și cu băuturi răcoritoare oferite cu drag și generozitate prin sprijinul al mai multor sponsori ai evenimentului din Republica Moldova: Dlui. Directorului Executiv Victor

Gudima, reprezentantul firmei S.c. Mi Casa Grup S.r.l. (Panadero) din municipiul Chișinău, Dlui. Alexandru Rotarciuc, reprezentantul firmei S.c. Uni Meat Flor S.r.l. din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Dlui. Pavel Grigoraș, reprezentantul firmei S.a. Fabrica de Unt din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Dnei Angela Sobol, reprezentantul firmei Art-ProEco (Ronți) S.r.l. din orașul Florești. Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc Dlor: Tudor Țîbrigan, Andrei Vizitiu, Viorel Scorpan și Sergiu Gulii pentru susținerea și ajutorul acordat în organizarea acestui eveniment important pentru elevi, cadre didactice și pentru întreaga comunitate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.