Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii Plai donează sange la Timisoara, 11 decembrie 2009

1

Voluntarii Plai donează sânge la Timişoara!

Criza de sânge este, după cum ştim, numai una dintre problemele din spitalele româneşti. Dar este o problemă la rezolvarea căreia putem ajuta. Cu numai maxim 15 minute din timpul nostru şi 450 ml de sânge – cantitate care se reface: ca volum în câteva ore, celular în 2 săptămâni.

plai-doneazaVineri, 11 decembrie, voluntarii PLAI donează sânge. Hai cu noi! Dacă de mult v-aţi gândit ce frumos ar fi să mergeţi odată să donaţi sânge, dar ori aţi tot amânat ori vă era peste mână să mergeţi singuri, veniţi cu noi! Chemaţi prieteni, rude, vecini, cunoscuţi şi haideţi să donăm sânge!

Mobilizarea se întâmplă în faţa Centrul de Recoltare şi Transfuzie din Timişoara (Str. Martir Marius Ciopec, nr. 1) vineri, 11 decembrie, de la ora 8:00 dimineaţa. Să aveţi buletinul/cartea de identitate la voi!

Poţi dona dacă: ai vârsta cuprinsă între 18-60 ani; greutate 58-100 kg la femei şi 60-110 kg la bărbaţi; tensiune arterială sistolică între 110 şi 180 mmH; nu ai suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale; femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării; să nu ai/să nu fi avut urmatoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii. Dimineaţa, înainte de recoltare, poţi bea o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe; fără proteine, grăsimi (lapte, unt, carne, etc) şi nu fuma înainte şi după donare cu o oră.

Ne vedem vineri dimineaţă!

www.plai.ro

plai-doneaza-468x60

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.