VEZI FILM … la Cinema Astra Brașov!

0

VEZI FILM LA CINEMA! aduce publicul în sala cinematografului Astra din Brașov în perioada 18-22 septembrie și 9 -13 octombrie 2023.

Asociația Enkidu invită, timp de două săptămâni, copii de la școlile din oraș la cinematograf pentru a trăi experiența vizionării unui film într-o sală de cinema nouă, în condiții tehnice de excepție și cu un program de filme de lung și scurt metraj pentru copii. 

Reincluderea unui cinematograf pe harta culturală a orașului este un eveniment fericit, chiar dacă doar accidental încă la nivel național. Publicul aflat în pericol este cel foarte tânăr. Lipsa de timp a părinților, accesul la platforme și gadget-uri, transformă cinema-ul, pentru acest tip de public, într-o instituție desuetă. 

VEZI FILM LA CINEMA! oferă filme pentru copii, lungmetraje produse în țările nordice și filme de scurt metraj românești. 

În prima săptămână din cadrul proiectului vor învăța drumul spre cinematograf copiii de la Liceul „Andrei Mureşanu” Braşov și de la Școala Gimnazială Nr. 25 Brașov. 

Programul zilnic al proiecțiilor de film din luna septembrie:

  • 8.30-10.30 – PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE, LA DATORIE (Norvegia, 2013, Regia: Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans – 73 min.) și MIRIAM (România, 2021, Scenariul regia: Radu Nicolae – 4 min.)
  • 10.30-12.30 – CEI MAI DURI DIN CURTEA ȘCOLII (Norvegia, 2013, Regia: Christian Lo – 74 min.) și OPINCI (România-Franța, 2019, Regia: Anton & Damian Groves – 18 min.)

Cinema-ul înseamnă socializare, experiență culturală, lecții de educație publică, respect pentru creație, sprijin al unei industrii care are nevoie, în primul rând, de public.

VEZI FILM LA CINEMA! Brașov 2023 este un proiect finanțat de Primăria Brașov, organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, Ambasada Danemarcei, Studio Set, Norway Film Institut, Swedish Institut, parteneri media: Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, CineGhid, LiterNet, Aarc, Cinematour, Cinemaframe, movienews.ro, cinemagia. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.