Un Cuib D’Arte în Timișoara

0

Săptămâna aceasta a fost una a premierelor atât pentru Evive cât si pentru Cuib d’Arte, care și-a inaugurat cocheta cafenea culturală, joi seara. Le mulțumim pentru găzduire și le urăm viață lungă și spectacole cu sala plină!

O altă cafenea cu profil cultural, de data aceasta din Arad, Tibuna Café vă invită vineri și sâmbătă să-i treceți pragul. Vineri, 1 aprilie, Georgiana Elena Popan și Robi Pavics vă vor încânta cu o serie de improvizații de teatru, iar sâmbătă, 2 aprilie, one woman show-ul Eficiența, vă va destinde și descreți frunțile. Ingenioasa comedie, povestește despre ipocrizia și lipsa de scrupule ale societăți secolului XXI. Actrița Georgiana Elena Popan, a câștigat cu un alt one woman show, trofeul galei “Star”, desfășurat anul trecut la Bacău.

un cuib darte in timisoara evive

Tot sâmbătă, Teatrul Maghiar de Stat Timișoara și Ansamblul “Sofia” din București, prezintă spectacolul de euritmie, Pe urmele cerbului minune. Trupa, care s-a ocupat de perfecționarea acestui spectacol timp de zece ani, sub îndrumarea Georginei Michaela Kara, încearcă să redea prin imagini în mișcare viața individului, a comunității și chiar a umanității, în general. De la ora 19, Institutul Francez din Timișoara, vă invită la un spectacol cu discurs ecologic, un dans contemporan, Foret de larmes, desfășurat în Sala Mare a Teatrului Național. Punctul central al acestei piese coregrafice este reprezentat de om și natură, legătura dintre cei doi, alegerile făcute de oameni în detrimentul naturii, despădurirea. Cei trei dansatori ai companiei La Licorne, vor interpreta  acest spectacol gratuit.

La Galeria Calina, are loc luni, 4 aprilie, vernisajul expoziției de pictură, Fragmente, semnată Teodor Moraru. Epicentrul picturii realizate de artist este reprezentat de realitate, în diversele ei apariții, în spațiul rural, alături de formele naturale și riturile magice dar și în decorul abstract sau descriptiv al orașului contemporan.

Trupa de teatru a Liceului Nikolaus Lenau, NiL, sărbătorește 15 ani de existență, eveniment  celebrat pe scena Teatrului German Timișoara, marți, 5 aprilie, prin aproape șapte ore de teatru. Cu începere de la ora 15 aveți ocazia să urmăriți cinci piese de teatru, adaptări după Mihail Sebastian, Isolde Cobleț (care este și coordonatoarea grupului NiL) sau Ueli Blum. Înființată în 1996, trupa NiL este alcătuită din elevi ai liceului Nikolaus Lenau și are în palmares prezențe în diverse festivaluri de teatru din România, Croația, Ugaria și Germania, ocupându-se și de Festivalul Internațonal de Teatru de Tineret în limba germană.

Joi, 6 aprilie, între o plimbare și o înghețată, cei mici se pot întâlni cu Motanul Încălțat, în opera omonimă pentru copii. Spectacolul se desfășoară la Opera Națională din Timișoara.

Închei recomandările pentru săptămâna ce urmează, cu una în mod particular: lăsați “cizmulițele roșii” în dulap, scoateți balerinii sau sandalele, și faceți o plimbare pe malul Begăi pentru a admira magnoliile în floare, deoarece oferă un spectacol intens, dar din păcate scurt.

Cristina Docea, redactor de serviciu, Evive

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.