Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TNTM / Eminescu pe scena Teatrului Național Timișoara de Ziua Culturii Naționale

0

Ziua de 15 ianuarie, marcată ca Ziua Națională a Culturii, îl identifică pe Mihai Eminescu – întreaga viață și operă a poetului – cu însăși cultura țării sale. În acest context major și pentru că, dincolo de Poet, se află omul, Teatrul Național, din Timișoara prezintă miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, Eminul meu iubit. Spectacolul face, cu tandrețe, o incursiune în inima unei iubiri, o dragoste care, dincolo de propriul ei destin, a lăsat posterității artă pură și a devenit parte din istoria culturii unei națiuni.

 

Spectacolul, ale cărui scenariu și regie sunt semnate de Sabin Popescu, are la bază corespondența dintre poet și Veronica Micle, în interpretarea actorilor Iuliana Crăescu și Romeo Ioan. Scenografia este semnată de Krisztina Nagy (costume) și Zsolt Fehervári (decoruri). Muzica aparține lui Ilie Stepan, mișcarea scenică poartă amprenta lui Alin Radu, conceptul video îi aparține lui Lucian Matei, light-design-ul fiind creația lui Florian Putere.

Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar: marți – duminică, orele 11 am – 7 pm), precum și online, pe www.tntimisoara.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.