Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spectacol „Pentru voi”, Timisoara, 24 iulie 2009

1

afis-pentru-voiVineri, 24 iulie, 2009 – HI-Q concerteaza in beneficiul persoanelor cu autism!

Evenimentul este organizat de Fundatia “Pentru Voi” in parteneriat cu Primăria Municipiului Timisoara si Fundatia Vodafone Romania in data de 24 iulie, in piata Unirii din Timisoara, incepand cu ora 20.30 si are ca scop sensibilizarea opiniei publice locale pentru a intelege si a accepta persoanele cu autism.

„Este pentru prima oară cand Fundatia „Pentru Voi” din Timisoara organizează un concert prin care ne propunem informarea si sensibilizarea timisorenilor cu privire la persoanele cu autism. In acest an, am căutat să promovăm mesajul nostru de incluziune socială către un grup nou si anume tinerii care nu au legatură cu domeniul social si am folosit mijloace inedite pentru noi: concurs de creatie, festival de film, concerte. Speram să reusim să ajungem la sufletul timisorenilor care să constientizeze cat de importantă e atitudinea lor fată de persoanele cu autism.” a declarat doamna Laila Onu, director general executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Recitalul trupei Hi-Q din incheierea evenimentului nu ar fi fost posibil insă fără sprijinul generos al Fundatiei Vodafone Romania, care s-a implicat si in primăvara acestui an in organizarea concursului de creatie „Left is right – Un coleg cu autism coleg cu mine?”, unde a oferit marele premiu constand intr-un laptop Log’n Go.

„Ne implicăm in programe dedicate persoanelor cu nevoi speciale de peste 7 ani, iar proiectele in beneficiul celor care suferă de autism sunt o componentă importantă, o investitie de suflet. Ne străduim, alături de partenerii nostri, Fundatia „Pentru Voi”, să arătăm celor din jurul nostru că autismul nu trebuie să insemne izolare si singuratate. Persoanele care suferă de autism pot să ne fie prieteni, colegi sau frati, depinde doar de noi să ii ajutăm să ducă o viată normal si implinită”, a spus Elena Serban, Director al Fundatiei Vodafone.

Programul spectacolului va cuprinde: cantece populare si dansuri tigănesti sustinute de Grupul vocal-instrumental „Pentru Voi” avand 2 solisti cu autism, un moment de dansuri moderne si de societate sustinut de Clubul de dans Magnum VRD, un recital al trupei Hollywood si in incheiere trupa HiQ va sustinene un recital de exceptie.

Spectacolul beneficiază de o triplă finantare: Uniunea Europeană prin programul PHARE 2006 – Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală si dezinstitutionaliza rea persoanelor cu probleme de sănătate
mentală, Consiliul Local al Municipiului Timisoara prin „Programul manifestărilor culturale, sportive,
educative, sociale, educatie civică, de tineret si religioase pe anul 2009” si Fundatia Vodafone Romania.

Pentru informatii suplimentare vizitati www.pentruvoi. ro.
***
Fundatia Vodafone Romaniaeste o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu peste 10 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala. Anul acesta s-a implicat in diferite campanii de constientizare a autismului printre care „Impreună invingem
autismul”, „Autismul nu dispare la 18 ani.

Fundatia „Pentru Voi” are ca scop cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati de dezvoltare si a familiilor lor. Este singura organizatie din Romania care ofera servicii comunitare pentru adulti cu autism si singura care ofera o paleta complexa de servicii comunitare pentru cei 175 beneficiari ai sai: 5 locuinte protejate, 2 centre de zi, un centru respiro, serviciu de angajarea asistata pentru 112 beneficiari, unitatea protejata in care lucreaza 63 persoane cu dizabilitati intelectuale.

Cu consideratie,

Laila Onu,  Director general executiv

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Bolnav la 24 de ani

    Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

    Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul de telefon 0757.20.54.95 sau la adăpostul de noapte din Turnişor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.