Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Saptamana dedicata cinefililor la Timisoara

0

Săptămâna ce vine vă propunem să mergeţi la film! Poate şi pentru că zilele însorite sunt tot mai rare, se profileaza o serie de evenimente ce implică ceai, căldură şi filme. Joi, vă sugerăm să faceţi o oprire la Cărtureşti, unde noua iniţiativă, în colaborare cu DAAD se află în plină desfăşurare : Seria de filme „Asta e Germania … şi chiar mai mult!“ .

Continuăm sâmbătă, 27 noiembrie cu o nouă proiecţie ShortsUp la Mansarda Facultăţii de Arte . Cum ne-au obişnuit de la ediţiile trecute, organizatorii propun pentru scurtmetrajele prezentate, din nou o tema “picantă”: păcate capitale. Astfel încât, dacă vreţi să aveţi parte de personaje, o seara controversată şi discuţii pe teme tabu, ShortsUp oferă pachetul perfect.

Şi pentru că un film francez dă savoare orişicărei soirée, începând de joi, 02 decembrie, CCF vă va  încânta cu câteva producţii multipremiate, în cadrul ediției din acest an a Festivalului Filmului Francez . Din selecţia festivalului, menţionăm “Cedre et sang” (Cenuşă şi sânge) al lui Fanny Ardant şi “Les Herbes folles” (Ierburi sălbatice) de Alain Resnais.

În încheiere, dorim să salutăm iniţiativa demult aşteptată a 24 Fun, prima ediţie a Festivalului “Literatură şi vin” .Pe parcursul a trei zile (2-4 decembrie) şi cu desfăşurare în trei locaţii diferite (Cercul Militar, cafeneaua D’arc şi Scârţ Loc Lejer), primul festival de literatură din vestul ţării este un bun  prilej de a vedea ce şi mai ales cât se mai publică, de a asculta nume mari ale literaturii contemporane timişorene recitând sau lecturând pentru sufletul nostru, şi de ce nu, prilej de bucurie în urma unei discuţii şi a unui pahar de vin alături de cei ce ne-au fost profesori.

Evive, 26 noiembrie 2010

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.