Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pas în doi… de tango

0

A mai trecut o săptămână iar Evive, calendarul vostru cultural,  vă propune din nou câteva evenimente care vă vor scoate din casă, spre locuri noi, oameni noi şi evenimente pe măsură.

Acest sfârşit de săptămână aduce tangoul argentinian la Timişoara. În cadrul unei manifestări din care nu vor lipsi workshop-urile, demonstraţiile şi spectacolele. Evenimentul debutează vineri, 18 februarie cu un workshop intensiv de tango argentinian, iar sâmbătă puteţi urmări un spectacol fascinant, Clases de Tango,  la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Cei 15 performeri îşi propun să vă treacă prin toate stările acestui dans pasional şi dificil ca interpretare. Duminică, atât începătorii cât şi intermediarii au ocazia să experimenteze cu tangoul argentinian, în cadrul cursurilor de practică gratuite, oferite de organizatori. Asfel încât dacă doriţi să trăiţi ritmul tangoului argentinian, să întelegeţi dinamica şi pasiunea unui dans, puteţi să vă procuraţi diverse pachete cu reduceri propuse special pentru voi.

pas in doi de tango articol evive

Luni, 21 februarie, puteţi viziona în cadrul mediatecii Centrului Cultural Francez din Timişoara, filmul Good bye Lenin! Devenit între timp film de referinţă în cinematografia europeană, tragicomedia lui Wolfgang Becker pune pe gânduri şi scepticii care nu au trăit într-un sistem totalitar.

Teatrul StudioArt vă invită la cea de-a doua producţie a lor, spectacolul Sexing the cherry, în regia lui Jenniffer Corrales. Spectacolul, o adaptare a unei piese americane introduce publicului câteva ipostaze ale gândirii şi manifestării unei societăţi fie ea americană sau nu.

Pentru cei dintre voi care doresc să-şi înceapă săptămâna cu zâmbetul pe buze le recomandăm un stand up comedy la Porky’s Pub, alături de Costel. Deşi este un concept american, destul de greu de implementat pe meleagurile noastre, stand up comedy a câştigat teren în România ultimilor ani, şi pare-se că şi scheciurile protagoniştilor s-au mai cizelat. Să-i acordăm deci, o şansă lui Costel de a ne arăta la ce a mai lucrat în ultima vreme.

Marţi, 22 februarie, în Mansarda Facultăţii de artă Timişoara, va avea loc expoziţia intitulată Problema germană în oglinda campaniilor electorale germane din 1949 pana în 1990. După cum lesne puteţi intui încă din titlu, veţi putea face o călătorie, prin intermediul afişelor electorale, în istoria politică recentă a Germaniei.

Proiectul librariei Cărtureşti, În căutarea cititorilor celebrii, împlineşte un an pe care îl serbează alături de scrierile lui Samuel Beckett şi evident de toţi cei interesaţi de tema Bufonii zădărniciei. Deşi ca observator subiectiv am simţit o atracţie a populaţiei cu precădere feminine spre teatrul absurdului, sperăm ca acest fapt să se schimbe joi, 24 februarie la libraria Cărtureşti de pe strada Mercy.

Şi cu toate că Beckett este considerat de către mulţi ambiguu, obsesiv sau închis, nu cred că este mai dificil în abordare decât tangoul argentinian. Dar asta vă lăsăm pe voi să ne dezvăluiţi.

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.