Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mărțișoare pe Bega

0

Iarna și-a reintrat în drepturi în Banat, și știm că toată lumea se va ascunde în case la gura sobei sau în jurul caloriferului. Ar fi o mare pierdere, deoarece sunt câteva evenimente în Timișoara și nu numai, care merită atenția voastră.

Vineri, 25 februarie librăria Cărturești (Iulius Mall) vă invită la o dezbatere. Tema acesteia, E timpul ca drepul cetățenilor la informare să fie mai important decât dreptul demnitarilor la viața privată? susținută de programul “Closer to Oxford”, evidențiază conflictul ce poate apărea între dreptul la intimitate al persoanelor publice și dreptul la informare al cetățenilor.

La Reșița are loc Mini Salonul de Primăvară, expoziție găzduită de Galeria Agora, cu participarea a peste cincisprezece artiști. O frumoasă poveste despre castele și inorogi, vestigii demult uitate și ignoranța unui neam căzut în impasibilitate, ne va spune Alecu Grigore în a sa expoziție fotografică Fata cu părul roșu. Îl veți găsi la Tribuna Café, în Arad, unde puteți povesti pe îndelete despre misterioasa roșcată și peisajele uluitoare de pe meleagurile noastre.

Evenimente in curs de desfasurare

La Galeria Triade au loc sâmbătă, 26 februarie, trei evenimente concomitent: vernisajul expoziției de pictură Andrei Medinski, lansarea volumului Bodysong, Pia Brînzeu și un recital cameral Ion Ivan-Roncea și Bogdan Ștefănescu, harpă , respectiv flaut.

Cea de-a cincea premieră a Teatrului Maghiar din Timișoara, se află în pregătire, urmând să debuteze la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba despre Efecte secundare(Frustrări și îndoieli… în parte). Spectacolul se bazează pe textele lui Woody Allen și adaptarea lor a fost o provocare pentru regizorul Katona Gabor, care evidenția cum “textul ocupă un loc mult mai dominant și mai marcant decât mișcarea” în această producție.

Luni, 28 februarie , la Galeria Calina are loc vernisajul expoziției Cometa, de Carmen Acsinte. Instalația artistei propune o alăturare vizuală ce poate părea bizară: o blană de urs, șase sute de mingi de ping pong și două texte, Demostene Botez și I.L.Caragiale. Însă ironia subtilă constă tocmai în rezultatul final și în mesajul lucrării.

Cloudfactory prezintă: Atelier de croitorie, workshop ce se adresează tuturor celor ce doresc să învețe să-și făurească piese vestimentare. Cursurile, care încep luni, se vor desfășura la sediul Cloudfactory, pe parcursul a zece ședințe. În aceste grele vremuri, și la propriu si la figurat, poate fi chiar o idee ingenioasă!

În așteptarea mărțișoarelor și cartolinelor de sezon, vă dorim la cât mai multe evenimente culturale calitative!

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.