Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cultura servită “la rece” în vestul ţării

0

Frigul și ploaia încă își fac de cap în orașul de pe Bega, însă Evive a găsit câteva locuri unde vă puteți ascunde confortabil. Piesele de teatru sunt la ofertă și în săptămâna ce vine, însă pe lângă acestea, noi am dori să vă propunem niște întâmplări mai puțin convenționale.

Vineri, 21 ianuarie, ShortsUp revine la Setup, și vă invită să îmbrățișați  Marea evadare. Aveți ocazia să urmăriți două ore de scurtmetraje premiate la Cannes, Clermont-Ferrand sau Sarajevo FF. După scurtmetraje ale lui Radu Jude sau Cristi Puiu, organizatorii promit un scurtmetraj savuros al lui Corneliu Prorumboiu, câștigătorul premiilor Gopo la secțiunea Cel mai bun lungmetraj, cu pelicula Polițist, adjectiv.

Sâmbătă, 22 ianuarie, Cloud Factory a pregătit o nouă expoziție de produse handmade realizate de artiști locali sau din împrejurimi. Cele trei inițiatoare ale proiectului,  Ana-Maria Teodorescu,  Manuela Marchiș (a cărei expoziție de desen este încă în desfășurare la cafeneaua Mokum, din Timișoara) și Nada Stojici, vă invită să admirați genți, haine, mărgele pictate, cercei, săpunuri și alte lucrurii fistichii, realizate cu maiestrie manual. Apoi vă încurajăm sa dați o fugă la Arad pentru a admira marea migrație a animalelelor între Tanzania și Kenya, în cadrul expoziției fotoreporterului Florin Ghioca.

cultura servita la rece in vestul tarii - articol evive

Duminică, 23 ianuarie, cei mici se pot delecta cu o Poveste de iarnă la teatrul Iulia. Alături de iepurașul aflat veșnic în căutare de prieteni, fiecare junior va putea povesti despre cadourile primite de la Moșul, în așteptarea următoarei lui sosiri.

La Teatrul Maghiar are loc marți, 25 ianuarie, o nouă premieră!  Intrigi înnodate. Seducție. Iubire. Deziluzie. Ură. Noblețe. Răzbunare. Pasiune. Luptă. Cu alte cuvinte, culmi ale firii care esențializează tema textului Legături primejdioase de Pierre Choderlos de Laclos. Jocurile amoroase ce ne duc pe țărmurile iubirii și sexului, stau la baza dictonului „La vengeance est un plat qui se mange froid” (Răzbunarea se servește rece). Este lesne de înțeles de ce spectacolul este recomandat persoanelor peste 18 ani. După lansarea cărții de bucate „regale” a Principesei Margareta, a venit și rândul Principelui Radu al României să ne uimească. La librăria Cartea de nisip va avea loc lansarea volumului Provizoratul istoric, ce cuprinde articole, eseuri, declaraţii şi conferinţe din anii 2007-2010, continuînd cele două volume publicate de Principele Radu al României la Editura Polirom, Europa din noi şi Biblioteca în flăcări.

Continuăm periplul cultural cu un debut inedit al unei poetese și al unui artist plastic, cu volumul Colaje de tăceri. Adela Dragomir și Cristian Ienciu se completează frumos în această lucrare, fiecare pe domeniul său, ea fiind răspunzătoare de tăceri, iar el de colaje. Evenimentul va putea fi urmărit miercuri, 26 ianuarie, la libraria Cărturești (din Strada Mercy), cu sonor. Responsabil cu sunetele este dj-ul timișorean K-lu, dintre ale cărui proiecte am dori să amintim Funky Growl.

Încheiem săptămâna cu expoziția artistului plastic Emilian Roșculescu, al cărei vernisaj va avea loc joi, 27 ianuarie, la cafeneaua Papillon. La Reșița, în cadrul unei alte expoziții de pictură, vernisată în 12 ianuarie, la librăria Semn de carte, artistul a improvizat câteva versuri acompaniat de un tânăr și talentat chitarist.

În concluzie, stați pe-aproape, poate se lasă cu mai multe manifestări artistice, concomitent.

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.