Alege-ți baba!

0

Conform tradiției populare, până în data de 9 martie ar trebui să vă alegeți o babă, iar Evive va alege pentru voi câteva evenimente culturale din spectrul vestic al țării.

Vineri, 4 martie, Adrian Marius Sabău, vă oferă ale sale flori de primăvară, în cadrul expoziției vernisate la secția de artă a BJ Timiș. Flori de ziua ta , este un bun prilej de a cunoaște un artist care vine din lumea tehnicului, dar care a cochetat întotdeauna cu pictura, sculptura și muzica. Sub sloganul “acum este noul mâine”, se va desfășura lansarea cărții lui Mihail Mușat la librăria Cărturești (Mercy). Autorul dorește să vină în întâmpinarea acelora dintre noi care doresc să schimbe ceva în viața lor, fie că e vorba de o decizie legată de vocație, de căutări sau de trăirea clipei. Nu este un manual pentru schimbarea fundamentală a vieții indivizilor, mai mult o carte cu sfaturi suport pentru cei ce au luat deja hotărârea unei schimbări pozitive. Dacă v-ați săturat de atâția mâine, Acum* este exact ce a recomandat doctorul.

alege-ti baba articol evive

Un nou spectacol la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, va fi pus în scenă de la ora 19. Cu o distribuție impresionantă și un regizor pe măsură, Ion-Ardeal Ieremia, Orașul nostru , de Thornton Wilder, aduce și un debut inedit: cel al baritonul Cristian Rudnic, în primul său rol de teatru. După ce ați avut ocazia să-l vedeți deseori în “Liliacul”, va fi interesant de descoperit în această poveste de iubire de început de secol XX.

Celor încă sensibili la poveștile de dragoste, le recomandăm să dea o fugă până la Arad, unde la Tribuna Café, Dorina Darie și Ioan Peter vor lectura din corespondența dintre Eminescu și Veronica Micle, acompaniați sonor de o vioară și o violă.

De ceva vreme au observat și timișorenii că trebuie făcute eforturi pentru ca orașul nostru să intre în cursa pentru Capitală Culturală Europeană, astfel încât Fundația Rotaract, a inițiat o serie de conferințe pentru conștientizarea civică și impulsionarea administrației publice, în acest sens. Prima va avea loc sâmbătă, 5 martie la Centrul Regional de Afaceri Timișoara sub titlul Timișoara- un oraș sănătos?. Vor lua cuvântul prof.univ.dr. Emilian Popovici, conf. univ. dr. Radu Radoslav și Alex Ciubota, reprezentant al Asociației Peisagișilor din România. Publicul este invitat la o dezbatere pe temele puse în discuție de către cei trei vorbitori.

Rolul femeii în istoria civilizațiilor este tema prelegerii filosofice de la Noua Acropolă, din această săptămână. De-a lungul istoriei au existat o serie de personaje feminine, care au influențat dezvoltarea civilizațiilor. Din păcate din cauza prejudecăților sau a discriminării, ele s-au aflat într-un con de umbră. Prin interesul acordat de către lumea modernă, aceste femei și aportul lor, au ajuns în locul cuvenit personajelor iluminate ale istoriei.

Vă puteți încheia seara jerer în Scârț, alături de caricaturistul Trestian Adrian, care își va lansa proiectul TrestiArt Cartoon.  Lucrările se pot cumpăra, iar dacă aveți răbdare, puteți “poza” pentru o caricatură  instant.

În ziua de 8 martie, ofertele vor fi probabil nesfârșite, și cu greu se vor putea hotărî doamnele ce să aleagă. Noi vă recomandăm o seară de poezie și jazz, o combinație cu care nu se poate da greș. La Tribuna Café, Arad, vor fi prezenți Lucian Nagy și Cosmin Harbei, pentru partea muzicală, iar pentru cea literară, Georgiana Elena Popan și Claudiu Oblea.

Miercuri, 9 martie la Opera Română din Timișoara va avea loc un spectacol aniversar eveniment, Anivertango- Astor Pizzolla 90. Marele maestru care a revoluționat tango-ul, ar fi împlinit în data de 11 martie, vârsta de 90 de ani. “Neuevo Tango Quintet” adică Roxana-Yvonne Coşereanu, Ionuţ Dorobanţu, Alin Stoianovici, Johnny şi Sascha Bota, cinci muzicieni de excepție, care provin din medii muzicale diferite (muzica clasică, jazz și folclor) sunt uniți prin intermediul unui limbaj universal de excepție- tango-ul lui Piazzolla.

Să aveți un început de primăvară orbitor!

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.