„2020” – o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, intră din 15 martie în cinematografe! Avanpremiera de la Paris –  un succes neașteptat, cu aplauze pe măsură

0

Regizorul Bobby Bărbăcioru și Vent D’Est aduc la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat cu Remi Gold la World-Fest Houston)

Filmul „2020” se lansează oficial, prin avanpremiera de la Paris din 29 februarie de la Grand Rex, cel mai mare cinematograf din Europa, ce marchează istoria culturală a Parisului cu evenimente legendare. De la premierele lui Charlie Chaplin până la cea a filmului  “2020”, un lungmetraj cu o exprimare aparte, comică, dar și dramatică, ce va intra pe marile ecrane din România începând din 15 martie 2024. Filmul regizorului Bobby Bărbăcioru este un testimonial care amintește despre începutul unei ere contradictorii și iraționale, pe care am trăit-o cu toții.

Avanpremiera de la Paris a rulat cu sala plină, având un succes neașteptat. Echipa Vent D’ Est Films, alături de actori, invitați si personalități din lumea culturală, s-au bucurat de o seară vibrantă, plină de râsete pe cinste. Irina Margareta Nistor a fost invitatul special al serii în calitate de ambasador și prezentator al filmului “2020” , însoțită de oameni de cultură, susținători ai artei precum Simona Miculescu (UNESCO) și creatoarele de conținut Roxana Erdei  sau Carmen Nișcov. Aceasta este prima comedie neagră românească de impact social cu premiera internațională în două capitale europene, reprezentând un eveniment de prestigiu ce a propulsat cinematografia românească la nivel internațional.

„2020” celebrează umorul inerent românesc, evidențiind talentul de a râde în fața marilor provocări istorice într-o poveste ce reflectă spiritul nostru de supraviețuire și reinventare în vremuri critice. Nu în ultimul rând, filmul vorbește despre fragilitate și vulnerabilitate umană, tratate într-o cheie vibrantă, cu accente tragicomice.

  La granița dintre comedie neagră  și tragicomedie cu accente burlești și chiar suprarealiste, filmul „2020” te introduce în povestea plină de aventuri a lui Max și Gelu. Doi români descurcăreți, reveniți în țară în primele zile ale pandemiei, declanșând un vârtej amuzant și intrigant. Filmul oferă o satiră captivantă și ilară, abordând aspecte surprinzătoare ale pandemiei.

„2020” este o mărturie întunecată a acestei ere post-adevăr în care trăim și murim. O cronică plină de umor asupra puterii mass-media și a consecințelor dezinformării și conspirațiilor, chiar și de la prieteni bine intenționați și familie. Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie. Iar după, filmul (anul 2020) o ia complet razna. Pentru a o cita pe Anaïs Nin, <nu vedem lucrurile așa cum sunt, ci le vedem așa cum suntem>”, declară regizorul Bobby Bărbăcioru despre filmul său.

Filmul „2020” va ajunge în avanpremieră și la București pe 6 martie, pentru prima oară în fața publicului românesc, marcând astfel debutul oficial al filmului într-un cadru elegant și exclusivist. Evenimentul va consolida anticipările pozitive și așteptările ridicate ale pasionaților de film.

Distribuția a fost atent selecționată pentru a aduce autenticitate personajelor. Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stanciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu contribuie la povestea cinematografică, conectând publicul la emoții autentice și povești relevante.

Filmul, cu scenariul realizat de Gareth Brookes și Bobby Bărbăcioru, are o imagine semnată de Dragoș Bărbăcioru și o scenografie concepută de Cezar Curteanu. Coloana sonoră este produsă de Greg M. Johnson și Kyle Kirkpatrick, iar sunetul creat de Ionuț Geadău și George Geadău completează perfect această echipă dedicată.

 Vent D’ Est este casa de producție a filmului „2020”, un start-up francez axat pe producția de filme inspirate din povești est-europene. Fondată în 2022 de antreprenoarea și actrița Ruxandra Șerban, împreună cu antreprenorul Frederic Lasnier, compania s-a extins în 2023 prin adăugarea altor parteneri de business din Franța, România și Republica Moldova, inclusiv Benjamin Cernes, Marius Istrate, Eric Gouin, Elena Gouin, Alexandre Mironesco, Frederic Malot, Cornel Fătulescu, și alții. Vent D’Est continuă tradiția unor producții remarcabile precum „Love Building”, „Alt Love Building”, „Două Lozuri”, „Secretul lui Zorillo”, „Dragoste pe muchie de cuțit” și „Încă Două Lozuri”.

Scurtmetrajului „Remisivir” a fost selectat la nenumărate festivaluri de prestigiu, inclusiv Santa Barbara International Film Festival, unde a fost semifinalist, iar scurtmetrajul  a câștigat premiul Remi Gold la festivalul de film de la Houston. „2020” promite să fie unul dintre filmele memorabile ale anului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.