Nord Arin a premiat 8 studenți în cadrul concursurilor de design inițiate în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” Iași

0

Compania producătoare de mobilier Nord Arin, cu sediul lângă Piatra-Neamț, a oferit 7 premii în valoare totală de 4.500 lei studenților Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte ”George Enescu” Iași, în urma desfășurării a două concursuri de design – „Design de Produs” și „Decorații Mobilier”. Un total de 69 de proiecte au fost înscrise în cele două competiții în perioada 1 martie-30 aprilie de către studenți de la diferite specializări FAVD, din ciclurile de licență și de masterat.

Evenimentul desfășurat la sediul fabricii Nord Arin a inclus o festivitate de premiere, urmată de o sesiune aplicată de lucru pe marginea proiectelor câștigătoare, desfășurată în prezența specialiștilor Nord Arin și a cadrelor didactice coordonatoare din cadrul facultății – conf. univ. dr. Elena Șoltuz, lector univ. dr. Silviu Teodor-Stanciu, lector univ. dr. Pop Tiberiu. În cadrul worskhop-ului, studenții premianți au avut oportunitatea de a-și argumenta ideile și de a primi feedback și idei de îmbunătățire la nivel de design și execuție pe proiectele propuse.

Mă declar încântat de numărul ridicat de proiecte înscrise în concursuri și îi felicit pe studenți pentru creativitatea de care au dat dovadă în realizarea conceptelor”, spune Viorel Crețu, Director General Nord Arin. ”Am apreciat faptul că studenții au asimilat filosofia de design a brandului și au reușit să vină cu idei inedite de design și execuție, cu potențial de valorificare în viitoare colecții Nord Arin. Suntem deciși să ducem mai departe colaborarea cu acești tineri talentați și să reluăm seria concursurilor pentru studenți în anii următori.”

Concursul Design de Produs a fost câștigat de echipa formată din Radu Medan și Andrei Nevschi, pentru colecția Blend, o colecție minimalistă, cu linii preponderent organice, care îmbină într-un mod echilibrat și consecvent lemnul cu sticla, metalul și marmura. Biblioteca Spindle, propusă de echipa formată din Andrei Dilă și Cezar Aromanesei și colecția Eterna, înscrisă în concurs de Ovidiu Barat, s-au remarcat prin originalitatea designului, prin povestea din spatele conceptului și prin calitatea prezentării, ocupând locul al II-lea, respectiv locul al III-lea. Un premiu special de perseverență a fost acordat echipei de pe locul I, pentru înscrierea în competiție a patru proiecte.

„Concursurile organizate de compania Nord Arin pentru studenții Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași au constituit o adevărată provocare creativă pentru aceștia, oferindu-le posibilitatea afirmării într-un domeniu aflat într-o continuă evoluție atât pe plan național cât și internațional”, spune conf. univ. Dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultății de Arte Vizuale și Design Iași. „Suntem pe deplin recunoscători și totodată plini de speranță că astfel de proiecte se vor desfășura și în viitor!”

Concursul Decorații Mobilier a fost câștigat de Roberta Stavarache, pentru propunerea inserției unui mozaic de ceramică pe una dintre mesele de dining existente în portofoliul brandului. Premiile al II-lea și al III-lea au fost acordate studentelor Mădălina Sacară și Alis-Georgiana Mitriu, pentru propunerea unor decorații de mobilier din materiale naturale sau inspirate din opera lui Constantin Brâncuși.

În ultimele luni, studenții au beneficiat de prezentări tematice și de o vizită de studiu în cadrul fabricii de mobilă, utilă pentru a urmări și înțelege procesul de producție, strâns coroborat cu cele de creație și proiectare”, menționează conf. univ. dr. Elena Șoltuz în cadrul FAVD. „Organizarea concursurilor „Design de Produs” și „Decorații Mobilier” a oferit oportunitatea studenților ieșeni de a se afirma și de a dobândi un plus de încredere în dezvoltarea unei viitoare cariere în România. Acest aspect este încurajat și de oferta de internship-uri Nord Arin dedicate studenților pe perioada vacanței de vară. Ne exprimăm intenția de a continua și solidifica pe viitor parteneriatul interinstituțional.”

Evaluarea proiectelor a fost realizată de către o comisie internă, formată din reprezentanți ai departamentelor Design, Proiectare, Tehnic, Vânzări și Marketing ale Nord Arin. În jurizarea celor două competiții, au fost notate originalitatea și gradul de inovare a designului, respectarea esteticii minimaliste a brandului, funcționalitatea piesei de mobilier, fezabilitatea din punct de vedere al producției și al costurilor, precum și prezentarea grafică a conceptelor.

Concursurile organizate de Nord Arin în această primăvară sunt primele competiții de design pentru studenți lansate de compania nemțeană, contribuind la consolidarea colaborării dintre mediul de business și mediul academic românesc. Aceste competiții oferă studenților oportunități valoroase de învățare aplicată și de afirmare în domeniul designului de produs, prin colaborarea cu specialiștii Nord Arin la dezvoltarea conceptelor propuse și chiar prin posibilitatea prezentării lor la cele mai prestigioase târguri și expoziții de design din lume.

Despre Nord Arin

Nord Arin este o companie producătoare de mobilier premium cu capital 100% românesc, înființată în 1993, lângă Piatra-Neamț. Cu o tradiție de 103 ani în prelucrarea lemnului, Nord Arin produce piese de mobilier cu design minimalist, realizate din lemn de stejar sau nuc american, în combinație cu alte materiale naturale, precum piatră sau marmură. În prezent, la sediul companiei lucrează cca 200 de angajați. Peste 95% din capacitatea de producție este destinată exportului, mobilierul Nord Arin fiind comercializat pe piețe precum SUA, Europa de Vest și Orientul Mijlociu. Produsele brandului pot fi vizionate pe www.nordarin.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.