Curs pentru tineri „Viitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă – Alegeri responsabile și conștiente în viața de zi cu zi”

0

Asociaţia 21st Greentury invită toți tinerii interesați de modul în care vor arăta orașele verzi și cât de simplu este să ai un impact individual pozitiv asupra mediului, la cursul online „Viitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă – Alegeri responsabile și conștiente în viața de zi cu zi”.  Acesta este dezvoltat în cadrul proiectuluiViitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă”, finanțat prin programul Stat ONG lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow, și este disponibil, începând de luna aceasta în format digital, urmând a fi creată și o varianta interactivă, în platforma Udemy.Schimbările climatice, poluarea și dezvoltarea sustenabilă reprezintă probleme de interes majore în România. Potrivit unui raport ONU din 2022 (https://www.unep.org/resources/emissions-gap-report-2022), emisiile globale de dioxid de carbon trebuie să scadă constant până în 2030 pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris de 1,5 grade Celsius. Proiectul VNDS vizează creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a dezvoltării sustenabile în rândul tinerilor, la nivel național. 

Mai mult, în luna octombrie a acestui an, va avea loc Tabăra VNDS, la care sunt așteptați să participe 16 tineri din județul Ilfov.

Cursul #21VNDS este gratuit și poate fi accesat de oricine este interesat de teme precum bazele sustenabilității, schimbări la nivel individual, sustenabilitate în afaceri și orașe sustenabile.

Prin parcurgerea cursului, tinerii vor afla lucruri noi despre:

  • Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD);
  • Cum pot contribui la o lume mai bună, cu efort minim;
  • Interconectarea business-urilor cu ODD-urile;
  • Amprenta de carbon, după locul unde trăim.

https://21st.greentury.org/viitorul-nostru-dezvoltarea-sustenabila/

Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

Adela Denisse Drogeanu, preşedintele asociaţiei 21st Greentury: „Prin implementarea proiectului VNDS dorim să încurajăm adoptarea unor alegeri sustenabile și conștiente la nivel personal, atât în rândul tinerilor, dar și în alegerile de zi cu zi ale tuturor celor interesați de impactul asupra mediului înconjurător.”

Mai multe detalii despre acest proiect găsiți și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/21stGreentury/.

Asociația 21st Greentury a împlinit 2 ani de la înființare, dezvoltând cu fiecare proiect implementat filozofia de a oferi comunității o atitudine pozitivă prin educație non-formală #despremediupentruoameni.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.