16 tineri din județele Ilfov, Călărași și Ialomița, interesați de dezvoltarea durabilă, au putut participa la o tabără de sustenabilitate gratuită 

0

Tinerii din România, interesați de dezvoltarea durabilă, au putut participa la o tabără de sustenabilitate gratuită, în cadrul căreia au luat parte la activități în natură, menite să ajute la conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător. 

Tabăra a avut loc în cadrul proiectului „Viitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă”, lansat de Asociația 21st Greentury și finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. 

Prin acest proiect, tinerii interesați de modul în care vor arăta orașele verzi și metode simple prin care pot avea un impact individual pozitiv asupra mediului, au beneficiat în mod gratuit de educație non-formală pe tema obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD).

Concret, 16 tineri din județele Ilfov, Călărași și Ialomița, au participat la tabăra VNDS, desfășurată între 27-29 Octombrie 2023, în Bușteni, județul Prahova. În timpul taberei, tinerii au desfășurat activități de educație non-formală privind dezvoltarea durabilă. Aceștia au luat parte la exerciții practice despre sustenabilitate, unul dintre ele fiind Land Art, pe durata căruia tinerii au creat opere de artă folosind doar elemente naturale (bețe, lemne, frunze, pietre). O altă activitate a fost o dezbatere în care participanții și-au exprimat punctul de vedere privind probleme de mediu (reciclare, agricultură, energie nucleară). 

Proiectul „Viitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă”, a inclus mai multe componente de educație non-formală disponibile în mod gratuit: curs online (disponibil în format pdf., dar și e-learning pe platforma Udemy) și o serie de articole online educative. Toate materialele educative pot fi găsite pe pagina proiectului.

Prin proiectul „Viitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă” au beneficiat de instruire pe tema obiectivelor de dezvoltare durabilă 56 de persoane care au parcurs cursul și 16 tineri din județele Ilfov, Călărași și Ialomița care au participat în tabăra organizată în luna octombrie. În urma parcurgerii cursului “Alegeri responsabile și conștiente în viața de zi cu zi” tinerii au primit și certificate de participare. 

Ne bucurăm că am avut posibilitatea de a implementa acest proiect. Este un subiect de actualitate greu de înțeles și de pus în practică. Prin materialele educative create în cadrul proiectului „Viitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă – Alegeri responsabile și conștiente în viața de zi cu zi” obiectivele de dezvoltare durabilă sunt acum mult mai ușor de înțeles pentru tinerii interesați de acest subiect”, a declarat Adela Denisse Drogeanu, președintele asociației 21st Greentury.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă. 

Asociația 21st Greentury are ca scop principal asigurarea unui climat optim, organizatoric si financiar pentru desfășurarea de activități ce stau la baza construirii unui oraș verde, adaptat la schimbările climatice prin protejarea mediului si a naturii înconjurătoare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.