Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Wood Be Nice continuă proiectul NeoNlitic cu un workshop despre cultura Hamangia ca sursă de inspirație artistică

0

După secole, artiștii sunt inspirați în continuare de motivele străvechi și preiau estetica din culturile Cucuteni și Hamangia folosind tehnici și materiale contemporane.

Wood Be Nice (http://www.woodbenice.ro/) continuă proiectul NeoNlitic, ce își propune să preia elemente artistice străvechi și să valorifice patrimoniul cultural comun și estetica civilizațiilor neolitice ale căror vestigii au fost descoperite pe teritoriul României, pe 31 august, cu un workshop despre cultura Hamangia ca sursă de inspirație artistică. Workshop-ul va avea loc începând cu ora 17:00, la atelierul de pe B-dul Carol I nr. 53 din București, iar intrarea pentru public este liberă.

Cultura Hamangia, una dintre culturile fundamentale ale preistoriei de pe teritoriul României, a fost încadrată cronologic între mileniile IV-II i.Hr. iar cultura din Dobrogea, alături de alte culturi ca Dudești, Starcevo-Criș și Vinca reprezintă cel mai vechi sit neolitic cu ceramică de pe teritoriul Romaniei.

În cadrul întâlnirii se va discuta despre cultura Hamangia, alături de Florian Lucan, pictor și profesor de arte plastice, care va prezenta misterioasa lume din perioada neolitică, artistul visual Sasha Mereț și echipa Wood Be Nice, care va povesti despre recenta documentare în teren „Uimitoarele aventuri in țara Hamangia”.

Proiectul va continua cu un al treilea workshop, pe 14 septembrie, despre cultura Cucuteni, în urma unei noi documentări pe teren în zonă.

Cei 14 artiști implicați în NeoNlitic (Daniel Loagăr, Andrei Cornea, Sasha Mereț, Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Băjenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver Biv, Roxana Tomescu, Lucian Color, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu) susțin și promovează producția artistică prin reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni și Hamangia, folosind tehnici și materiale moderne iar la finalul proiectului vor realiza două expoziții cu opere de tip instalații-corpuri de iluminat de dimensiuni medii-mari realizate din materie primă reciclată.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, România Liberă, Casa Mea, eva.ro, acasa.ro, Iqads, SMARK, PRwave, Iqool, Modernism, Revista Atelierul, The Trends, România Pozitivă, Goingout, Bucharest Guide, Pro București, Bookblog, Ceașca de cultură, 4arte, inoras.ro, Coțofana Urbană, Bucharest City App, 100 de locuri, Munteanu, Feeder.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.