Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vernisaj „Culorile nevăzutului” – Lucy Petrescu la Galeria Signum / Eveniment NAG#9

0

Afis-Culorile-nevazutului-FB

Culorile Nevăzutului este o călătorie spirituală, o contemplație asupra naturii conștiinței și realității. Dar dacă ceva despre transcendent poate fi vreodată cu adevărat spicuit sau nu, un lucru desenatoarea Lucy Petrescu poate spune cu certitudine: fiecare linie, punct și formă pe care le-a creat au adus-o, în ultimă instanță, mai aproape de un sine mai profund. Și poate că asta ne oferă de fapt fiecare revelație spirituală: nu o întrezărire a adevărului ultim, a metafizicului, ci a propriilor noastre minți și suflete.

Pentru Lucy Petrescu, procesul artistic este o formă de meditație în care arta devine o expresie spontană a sinelui adevărat. Și pentru a ajunge la acesta, artista este de neclintit în decizia sa de a nu se uita în trecut. Ea este convinsă că numai sfidând convenții prestabilite, si cu o minte neîmpovărată de șabloane vechi, putem să începem într-un chip nou, către progres, și către descoperirea unui sine mai înalt. Ea crede că aceasta este datoria spirituală a oricărui artist: să nu se supună autorităților și canoanelor și să caute o cale nouă; nu de dragul noului, ci al autenticității. Acesta este și motivul pentru care stilul ei este greu de definit.

 

Arta realizată de Lucy Petrescu este puternic futuristă, câteodată datorită subiectului ales și aproape întotdeauna datorită stilului însuși. De fapt, de cele mai multe ori, ultimul capătă o viață proprie și îl dictează pe cel dintâi. Utilizând elemente formale de design, și cu o înclinație deosebită către detaliu, artista realizează forme organice ritmice, o fluiditate care, din când în când, este întreruptă brusc de unghiularitate geometrică și contrast puternic de culoare.

Arta lui Lucy Petrescu este captivantă; îl scutură pe privitor ca dintr-o amorțeală și îi oferă o provocare. Iar odată ce acesta o acceptă, el se va găsi cucerit și uimit să descopere că fiecare desen este o poveste în poveste.

Voicu Dragomir

Portofoliul artistic se regăsește la adresa: http://www.lucypetrescu.com/                                                                

Galeria de artă contemporană SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lungă serie de inițiative de susținere a artei, întreprinse de Academia de Studii Economice din București, de-a lungul primului său secol de existență. Deschisă într-un remarcabil spațiu de expunere și având un profil axat pe arta abstractă și conceptuală, Galeria găzduiește expoziții de pictură, grafică, sculptură, instalație, fotografie și video, precum și alte evenimente conexe.

Colors of the Unseen is a spiritual journey, a contemplation on the nature of consciousness and reality. But whether or not anything about the transcendental could ever be truly gleaned, one thing Lucy Petrescu can say with certainty: that every line, dot, and shape that she drew ultimately got her closer to her deeper self. And maybe that is exactly what every spiritual revelation is: not a glimpse of the ultimate truth, of the metaphysical, but of our own minds and souls.

 

For Lucy Petrescu the artistic process is a form of meditation in which art is a spontaneous expression of the true self. In order to reach that, she is adamant in refusing to look to the past. She believes that only by defying established conventions, and with a mind unencumbered by old patterns one can start anew, towards progress, and towards discovering one’s higher self. And she believes that this is the spiritual duty of every artist: to disobey authority and canon, and find a new path; not for the sake of novelty, but in the name of authenticity. Undoubtedly, this is why her style is so hard to define and pinpoint.

Lucy Petrescu’s artwork has a powerful futuristic streak, sometimes because of the chosen subject, and almost always because of her style. In fact, many times the latter takes a life of its own and dictates the former. Using formal elements of design, and with a painstakingly attention to detail, she creates rhythmic, organic patterns and curves, a fluidity which, every now and then, can find itself disrupted by geometric angularity and strong color contrast.

Lucy Petrescu’s art is gripping; it shakes the viewer from his slumber and challenges him. And once he picks up the gauntlet, he finds himself captivated and amazed, only to realize that every drawing is a journey within a journey.

Voicu Dragomir

Artist’s portfolio can be found at: http://www.lucypetrescu.com/

SIGNUM Gallery is a part of an extended cycle of art projects supported by the Bucharest Academy of Economic Studies, being a major landmark in over its one hundred year’s existence. Opened in a beautiful and luminous hall, this boutique gallery focused on abstract and conceptual art hosts exhibitions of paintings, sculpture, drawings, photography, video and installation, as well as related events.

Organizator: Galeria de artă contemporană SIGNUM, sub egida Academiei de Studii Economice din București

Artist: Lucy Petrescu

Titlul expoziției: Culorile nevăzutului

Vernisaj: vineri, 24 aprilie 2015, între orele 19 – 04, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor / NAG#9

Durata expoziției: vineri, 24 aprilie – vineri, 22 mai 2015

 Adresa: Calea Dorobanților nr. 13-15, la parterul clădirii Facultății de Cibernetică

Website: http://signum.ase.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.