Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultimele zile de înscrieri pentru o primăvară internațională în Bucureşti!

0

Ultimele zile de înscrieri pentru o primăvară internațională în Bucureşti! 

Ești elev în clasa a IX-a sau a X-a? Vrei să înveți altfel decât o faci la școală și să te descoperi pe tine în același timp? Vrei să îți faci prieteni din diferitele țări ale lumii, din Mexic, Japonia, India, Franța sau Brazilia? Dacă răspunsul tău este Da, atunci participă în perioada 3 februarie – 13 martie la proiectul GROW!

 grow sigla 2013

Ce este GROW?

Cel mai popular proiect de educație non- formală, organizat de Școala de Valori în

parteneriat cu AIESEC care se desfășoară pe parcursul celor 4 ani de liceucu scopul de a oferi tinerilor pe toată perioada liceului un conținut educațional complementar activității lor școlare.

De ce  GROW e diferit?

  • Internaționalismul – programul este susținut în limba engleză de studenți internaționali veniți în România prin organizația AIESEC
  • Abordarea pe termen lung
  • Conținutul educațional îmbunătățit continuu
  • Acoperirea națională – proiectul se desfășoară în cele mai mari 14 orașe din România (București, Brasov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș, Timișoara, Arad).

GROW Bucureşti va găzdui studenţi din ţări precum: Brazilia, China, Vietnam, Camerun şi Estonia.

Ce voi învăța în GROW?

Timp de 6 săptămâni sub forma a 10 ateliere de lucru liceenii vor explora teme precum abilități de comunicare, alimentație sănătoasă, ecologie, autocunoașterevor învăța cum să dea feeddback constructiv, să lucreze în echipă, cum să înfrunte potențiale situații de discriminare și ce înseamnă cetățenia europeană.

Aceste sesiuni sunt construite pentru a răspune nevoilor specifice acestei grupe de vârstă și pentru a-i ajuta pe liceeni să își dezvolte aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor și o atitudine care îi va sprijini în atingerea obiectivelor personale.

Cum ma pot înscrie la GROW?

Completând până la data de 23 ianuarie 2013 formularul de aplicare disponibil pe site-ul proiectului la adresa www.growedu.ro/apply. Ne gasiți și pe Facebook la www.facebook.com/growedu.ro

Ceremonia de deschidere, a programului GROW, va avea loc pe 5 februarie, unde se aşteaptă un număr de peste 200 de participanţi din 20 de licee din Bucureşti.

Până acum, în program, au participat 5699 de elevi din 180 de licee, pregătiți de 246 studenți internaționali.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

GROW se bucură de sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, BRD– Groupe Société Générale, Parlamentul European, Kruk Internațional, Decathlon, HP și Zentiva.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.  Mai multe informații despre proiectele Școlii de Valori găsiți pe site-ul oficial al organizației www.scoaladevalori.ro .

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine. Mai multe informații despre organizația AIESEC și proiectele derulate în prezent în România găsiți pe site-ul www.aiesec.ro .

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.